Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor!

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 martie 2013
Partidul Social Democrat

Stimate Doamne!

Voi face referinţă la istorie şi o să vă reamintesc că Sărbătoarea Internaţională de 8 Martie a fost stabilită încă în 1965 în semn de recunoaştere şi respect faţă de femeile, care pe parcursul veacului trecut au luptat pentru drepturile sale şi au contribuit semnificativ în garantarea egalităţii între femei şi bărbaţii, obţinînd remunerarea echitabilă şi drepturile egale în exercitarea votului.

În calitate de Preşedinte al Partidului Social Democrat, sunt onorat să spun faptul că, anume femeile social-democrate au iniţiat răsturnarea regimului ţarist din Rusia, în SUA au obţinut egalitatea între femei şi bărbaţi privind remunerarea salarială, iar pe timpul URSS au obţinut aceleaşi drepturi ca şi bărbaţii în procesul de votare.

Astăzi, femeile influenţează toate procesele importante din viaţa politică, socială şi economică a societăţii contemporane. PSD, şi în continuare, va promova implicarea femeilor în viaţa politică a ţării, ţinând cont de dorinţa lor de cunoaştere, calitatea muncii şi înaltul simţ al responsabilităţii pentru fiecare problemă pe care le rezolvă.

Însă pentru noi, bărbaţii, Femeia — este mamă, soţie, şi cea care dă naştere unei noi vieţi! Iar aceasta conferă o emoţie deosebită, atunci cînd în data de 8 Martie venim cu mesaje de felicitare!

Atît femeile din lumea întreagă, femeile din Moldova şi femeile din familiile noastre reprezintă o parte specială a omenirii. Şi Dumnezeu şi divina natura au depus eforturi esenţiale pentru ca voi să fiţi cele mai frumoase, civilizaţiile au cultivat în voi un comportament etic şi o comunicare la nivel, părinţii v-au oferit individualitate şi un caracter distinctiv. Totalitatea acestor calităţi din fiecare din voi trezesc sentimentele noastre faţă de voi. În viaţa fiecărei dintre voi a fost şi dragoste faţă de bărbaţi şi dezamăgirea în noi, dar întotdeauna noi vom avea nevoie de voi atît ca mame, soţii, şi copiii noştri, fără de care nu ar exista sensul vieţii.

În această zi semnificativă, o să ridicăm un pahar cu şampanie pentru dvs, pentru fericirea voastră, bunăstare în casele voastre şi cu siguranţă dragoste. Sentimentul dragostei întotdeauna a condus lumea, iar dragostea unul faţă de altul, şi semnifică împlinirea de care aveţi nevoie!

Cu cele mai sincere felicitări,

Victor ŞELIN

Sursa: www.psdm.md

PSD iniţiază o serie de consultări cu societatea civilă Victor Şelin efectueaza o vizita oficialia la Moscova