Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD iniţiază o serie de consultări cu societatea civilă

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 martie 2013
Partidul Social Democrat

Ieri la sediul Partidului Social Democrat a avut loc întîlnirea liderului PSD Victor Şelin cu blogherii şi utilizatorii activi ai reţelelor sociale. În cadrul discuţiilor a fost prezentată strategia de dezvoltare economică şi a politicilor sociale elaborată de social-democraţi. În conceptul noului model economic de stat sunt prevăzute o serie de transformări a Republicii Moldova, inclusiv poziţionarea întregului teritoriu drept Zonă Economică Liberă situată între 2 pieţi de desfacere mondiale ale UE şi CSI.

Participanţii la discuţie au susţinut idea modificării politicii bugetar-fiscale şi dezicerea de TVA, taxelor vamale şi a impozitului pe venit, în schimbul introducerii impozitului pe vînzări din comercializarea produselor şi a prestării serviciilor.

Liderul PSD, Victor Şelin a explicat celor prezenţi cum vede asigurarea educaţiei şi a serviciilor medicale gratuite, dar şi garantarea minimului de existenţă egală cu 1500 de lei.

Scopul social-democraţilor constă în oferirea posibilităţii cetăţenilor de a participa la administrarea directă a treburilor statului prin alegerea directă a judecătorilor, Procurorului General, membrii Curţii Constituţionale şi aceasta să fie drept unul din instrumentele de combatere a schemelor coruptibile şi asigurarea unei jurisdicţii echitabile.

Una din propunerile parvenite din partea participanţilor la discuţii a fost organizarea sistematică a unor întrevederi şi consultări cu diferite tematici şi cu membrii societăţii civile, prima întîlnire de acest gen fiind stabilită pe săptămîna viitoare.

Sursa: www.psdm.md

“Un cadou pentru mămica” — o nouă acţiune organizată de social democraţi Felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor!