Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD cere retragerea manualului “Viaţa sexuală”

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 martie 2013
Partidul Social Democrat

Membrii Partidului Social Democrat au organizat astăzi, 13 martie, un flashmob împotriva deciziei Ministerului Educaţiei de a distribui prin bibliotecile instituţiilor şcolare din ţară manualul intitulat “Viaţa sexuală”.

PSD se pronunţă împotriva conţinutului acestui manual, care în mod deschis promovează homosexualitatea descriind procesul ajungerii la orgasm atât a bărbaţilor homosexuali, cât şi a femeilor homosexuale. Mai mult ca atât, autorii promovează ideea precum că adolescenţii leagă relaţii amoroase cu cei de sex opus ne realizând de fapt, că nu sunt atraşi întra-adevăr de aceştia.

Totodată, menţionăm că acest manual este tradus din franceză şi donat Republicii Moldova de către România, care împreună cu alte donaţii de manuale contribuie la dezbinarea societăţii moldoveneşti, aţâţarea la ură şi vrajbă.

Rămânem nedumeriţi şi de faptul de ce celelalte volume din pretinsul ghid nu se regăsesc în bibliotecile din Republica Moldova ci doar anume acesta.

Prin distribuirea cărţii “Viaţa sexuală” în bibliotecile şcolare, conducerea Ministerului Educaţiei a demarat procesul de elaborarea şi distribuire a materialelor didactice şi a programelor de studii în vederea promovării homosexualităţii în rândurile elevilor.

Ţinem să reamintim, că pentru distribuirea unei broşuri cu caracter anti-homosexualitate, organele de urmărire penală, slujitoare liderilor din AIE, au început o cauză penală pe numele Secretarului general PSD Sergiu Coropceanu, pe cînd promovarea homosexualităţii prin distribuirea manualilor în bibliotecile şcolare primeşte susţinerea ministerului.

Partidul Social Democrat a adresat o solicitare ministrului educaţiei, Maia Sandu, ca aceasta să ceară retragerea acestor manuale din bibliotecile şcolare şi să interzică utilizarea lor în curricula şcolară.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin efectueaza o vizita oficialia la Moscova Declaraţia Secretarului General al PSD Sergiu Coropceanu privind necesitatea constituirii împreună cu PCRM a unei opoziţii împotriva AIE