Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Secretarului General al PSD Sergiu Coropceanu privind necesitatea constituirii împreună cu PCRM a unei opoziţii împotriva AIE

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 martie 2013
Partidul Social Democrat

Partidele politice, deţinătoare de mandat parlamentar, uzurpînd puterea de stat au ales Preşedintele RM pe Nicolae Timofti, fiind grav încălcată Constituţia ţării, iar în continuare, în mod intenţionat, nu a desemnat noii membri ai Curţii Constituţionale, 2 judecători din partea legislativului, fapt care denotă paralizarea activităţii instituţiei, care este responsabilă de monitorizarea proceselor constituţionale din ţară. Tot astăzi, Parlamentul paralizează şi activitatea legislativului fiind anulată fără nici un motiv activitatea productivă ale organelor legislative ale ţării.

Partidul Social Democrat se adresează fracţiunii PCRM privind necesitatea consolidării forţelor în scopul organizării unei mişcări naţionale de eliberare a Moldovei de sub uzurparea puterii de stat de către partidele componente ale AIE.

Încercările partidelor AIE de a iniţia negocierile pentru restabilirea activităţii AIE, infractori cu numeroase dosare penale deschise pe numele funcţionarilor publici, membri ai alianţei de guvernămînt, constituie o imoralitate şi o ruşine pentru întreaga societate, dar şi pentru toate sectoarele distruse ale ţării noastre.

PSD, un partid extraparlamentar vine cu propunerea către fracţiunea PCRM de a constitui o opoziţie fermă faţă de AIE şi drept un front unic de a ieşi cu cetăţenii Moldovei pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, drept unica alternativă democratică a cetăţenilor de a corecta greşeala acordării votului de încredere politicienilor din AIE. Suntem ferm convinşi că şi PD şi PL nu vor fi de acord cu iniţierea alegerilor anticipate şi prin şantaj şi corupere vor căuta printre deputaţii PLDM şi PCRM candidatul potrivit pentru funcţia de prim-ministru, dar care va fi controlat de ei. Există suficiente dovezi că asemenea discuţii au loc, iar dacă totuşi le va reuşi, atunci şi PSD şi PCRM se vor confrunta cu problema explicării cetăţenilor privind justificarea existenţei unei opoziţii parlamentare şi extraparlamentare, în special în situaţiile dificile de astăzi ale cetăţenilor statului.

În acest context, PSD este pregătită pentru a organiza acţiuni de protest în masă şi de a înainta solicitarea organizării alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova. Tergiversarea acestora provoacă pe acei din AIE la noi infracţiuni, iar permisivitatea provoacă impunitate, care pe parcursul a 3 ani de guvernare a alianţei a trecut de toate limitele. Limitarea funcţionalităţii Curţii Constituţionale reprezintă o constrîngere în activitatea acesteia, după care merge lupta poporului pentru statalitate şi funcţionalitatea normelor constituţionale.

Lupta pentru drepturile constituţionale este o datorie sfîntă a fiecărui cetăţean al Republicii Moldova.

Sursa: www.psdm.md

PSD cere retragerea manualului “Viaţa sexuală” Comunicat de presă privind întâlnirea dlui Victor Şelin cu Mihail Marcenco