Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Veteranii în sprijinul social-democraţilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 martie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat a avut o întîlnire de lucru cu mai mulţi lideri ai organizaţiilor primare a pensionarilor şi veteranilor din mun. Chişinău.

În cadrul discuţiei au fost abordate întrebări ce ţin de continuarea activităţii Grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi constituire a Uniunii Vamale, precum şi consolidarea eforturilor în vederea impunerii Parlamentului să numească data referendumului.

De asemenea, reprezentanţii pensionarilor şi veteranilor şi-au exprimat dorinţa cu privire la constituirea unei opoziţii unite: parlamentare şi extraparlamentare cu scopul de a consolida cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra guvernării corupte şi antipopulare formată din reprezentanţii partidelor AIE şi obţinerea de alegeri parlamentare anticipate.

În urma discuţiei a fost aprobat un plan de lucru privind activităţile pe termen scurt, care urmează să le realizeze organizaţiile pensionarilor şi veteranilor în această direcţie.

Un marş în memoria eliberatorilor oraşului Bălţi de sub ocupaţia fascistă

Astăzi mai mulţi membri ai Organizaţiei Teritoriale mun. Bălţi a Partidului Social Democrat au participat la un marş prin centrul oraşului, cu ocazia a 69 de ani de la eliberarea oraşului Bălţi de sub ocupaţia fascistă. După depunerea de flori la Memorialul Gloriei Ostăşeşti, a fost ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor naţionali.

La 26 martie 1944, ostaşii Armatei a 52-a a Frontului doi Ucrainean, eliberînd de sub ocupaţia fascistă oraşul Bălţi, au ajuns pentru prima dată în istoria celui de-al doilea război mondial la frontiera de stat şi au început campania de eliberare a Uniunii Sovietice.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la declaraţiile Şefului Delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel depre condiţiile de acordare a liberalizării regimului de vize PSD se va ocupa de problemele capitalei