Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

AIE implementează planul de cedare a Transnistriei şi distrugerea statalităţii Republicii Moldova!

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat consideră că decizia de a stabili şase puncte de control suplimentare la frontiera moldo-transnistreană este unul din punctele planului strategic a Republicii Moldova de cedare a Transnistriei. În acest sens PSD a emis astăzi o scrisoare deschisă, în care şi-a exprimat indignarea faţă de aceasta.

Mai jos e publicat textul integral al mesajului:

Anterior, PSD a declarat că Statele Unite şi Uniunea Europeană va pune în aplicare un plan macabru pentru a stabili frontiera de-a lungul râului Nistru.

Astfel, Alianţa de guvernare din Moldova trebuie să stabilească treptat frontiera de-a lungul râului Nistru, de a revoca acordul din 1992 dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă “Cu privire la principiile reglementării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, anunţând Transnistria drept zonă ocupată de trupele ruse. În anii următori în Republica Moldova şi România trebuie să fie schimbată Constituţia cu scopul uniunii lor şi aderarea lor la NATO.

Luând în considerare faptul că populaţia ţării este dezamăgită de AIE din cauza că nu-şi poate îndeplini promisiunile din campania electorală — de a asigura liberalizarea regimului de vize în ţările UE, planul de absorbţie al Moldovei de către statul român şi cedarea Transnistriei reprezintă de fapt o muşamalizare a condiţiilor regimului de vize cu UE. Odată ce AIE se dezice de o parte din teritoriului ţării noastre, de altfel proprietăţi obţinute prin eforturile comune ale poporului moldovenesc, aceasta se dezice şi de o mare parte a poporului moldovenesc. Autorităţile în mod conştient distrug bazele sistemului constituţional şi statalitatea Republicii Moldova.

Ţinem să menţionăm că acest mecanism distructiv are loc în cel mai critic moment al crizei politice şi a situaţiei economice dificile din ţară, tocmai cu scopul de a agrava situaţia socială şi de a provoca conflictele civile.

În acest context, PSD se adresează către partidele de opoziţie şi reprezentanţii societăţii civile cu mesajul de a consolida de urgenţă toate forţele patriotice şi statale ale Moldovei pentru a elabora o strategie de prevenire a realizării planului de distrugere a statalităţii Republicii Moldova!

Sursa: www.psdm.md

Instanţa de judecată a dat cîştig de cauză lui Victor Şelin Mai multe acţiuni în nordul Moldovei împotriva majorării tarifelor la energie electrică