Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Instanţa de judecată a dat cîştig de cauză lui Victor Şelin

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat vă aduce la cunoştinţă că Judecătoria sect. Buiucani a dat cîştig de cauză liderului PSD, Victor Şelin în dosarul iniţiat pe cauza acţiunilor din cadrul şedinţei plenare care a avut loc în septembrie anul trecut, atunci cînd Serviciul Protecţie şi Pază de Stat a îngrădit dreptul acestuia să intre în sala Parlamentului şi a fost nevoie de implicarea deputaţilor din fracţiunea PCRM.

În argumentarea hotărîrii au fost expuse mai multe aspecte ce ţin de prevederile Regulamentului privind accesul şi participarea la şedinţele plenare, norme respectate de către Victor Şelin, fapt confirmat şi de către instanţa de judecată.

Astfel instanţa de judecată a casat Ordonanţa procurorului din lipsa în acţiunile dlui. Victor Şelin a faptului contravenţiei administrative în baza art. 353 al.2 — opunerea de rezistenţă procurorului, ofiţerului de urmărire penală, ofiţerului de informaţii şi securitate, colaboratorului organelor afacerilor interne, unei alte persoane, aflată în exerciţiul funcţiunii sau al datoriei obşteşti de asigurare a securităţii statului, de menţinere a ordinii publice şi de combatere a criminalităţii.

Partidul Social Democrat aminteşte faptul că în sesiunea plenară toamnă-iarnă, mai mulţi membri ai formaţiunii PSD au primit legitimaţie privind accesul la şedinţele plenare, în baza Regulamentului Parlamentului, art. 99 şi 100 privind caracterul public al şedinţelor plenare. Însă în una din şedinţele plenului, Marian Lupu a informat cei prezenţi în sală privind interzicerea accesului la şedinţe pentru liderul PSD Victor Şelin, pe motiv că preşedintele parlamentului este în drept să facă acest lucru, şi să nu justifice decizia sa. Ulterior, deputatul fracţiunii PCRM, Alexandru Petcov a depus o cerere privind participarea la şedinţa plenară a unui invitat, conform Regulamentului Parlamentului, orice deputat este în drept să invite la şedinţe plenare pe orice persoană, acesta din urmă fiind Victor Şelin, dar care la intrarea în clădirea actualului Parlament a fost oprit de către organele de forţă, deşi juridic nu aveau nici un act probatoriu privind interzicerea intrării în sală.

Sursa: www.psdm.md

Acţiune de protest împotriva solicitării de majorare a tarifului pentru energie electrică AIE implementează planul de cedare a Transnistriei şi distrugerea statalităţii Republicii Moldova!