Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai

|versiune pentru tipar||
PSD / 30 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii sărbătorită la 1 mai este foarte importantă pentru Partidul Social Democrat pentru că anume această sărbătoare de primăvară este simbolul luptei împotriva exploatării muncii dar şi a protecţiei sociale a lucrătorilor în toate sferele de activitate.

În această zi, social-democraţii se solidarizează cu oamenii muncii din toată ţara şi cere actualei guvernări realizarea unor acţiuni şi măsuri concrete de combatere a sărăciei şi a şomajului prin crearea a noi locuri de muncă.

Partidul Social Democrat nu a uitat de faptul că majoritatea cetăţenilor moldoveni lucrează peste hotarele ţării şi cu mare greu cîştigă bani pentru a putea întreţine familiile sale. Anume aceşti cetăţeni, în ultimii 3 ani au trimis acasă mai mult de 6 miliarde de dolari şi datorită lor economia ţării noastre a supravieţuit.

Este timpul ca guvernanţii, care sunt direct responsabili pentru declinul nivelului de trai al oamenilor de rînd, să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă cetăţenii, care sunt impuşi să îşi părăsească locuinţele lor, pentru a-şi găsi un loc de muncă departe de casă, pentru a asigura cu bani pe cei apropiaţi rămaşi în Moldova.

Din aceste considerente, la 1 Mai, Partidul Social Democrat în semn de solidaritate pentru cetăţenii noştri care lucrează în străinătate, va întîmpina cetăţenii care revin acasă pentru a petrece alături de cei dragi sărbătorile de Paşti, în toate punctele de sosire în ţară.

Membrii Partidului Social Democrat vor fi la Aeroport, Gările Feroviare şi Autogările din ţară unde vor întîlni compatrioţii noştri şi vor adresa mesaje de felicitare pentru fiecare din cei întorşi acasă de sărbători, totodată mulţumindu-i că anume datorită lor economia RM încă mai este funcţionabilă, deoarece fără remitenţele lor economia noastră ar fi fost distrusă, pensionarii nu aveau cum să primească pensiile, iar bugetarii nu îşi primeau salariile.

Prin această acţiune, social-democraţii vor oferi o atmosfera caldă şi de sărbătoare pentru cei ce revin acasă, subliniind faptul că aceşti oameni nu sunt daţi uitării, şi că noi suntem solidari cu ei, iar munca lor şi aportul la funcţionarea statului nostru merită să fie apreciată la nivel.

Sursa: www.psdm.md

PSD invită cetăţenii pentru a-şi exprima opiniile sale cu privire la democraţia în Moldova PSD a dedicat Sărbătoarea de 1 Mai moldovenilor care au revenit acasă