Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

“Vă aşteptăm cu drag acasă” — acţiunea socială a Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 mai 2013
Partidul Social Democrat

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară şi de Sfintele Paşti, Partidul Social Democrat desfăşoară acţiunea “Vă aşteptăm cu drag acasă”, dedicată moldovenilor care lucrează în afara ţării şi se află departe de cei apropiaţi.

Cu regret, guvernarea nu a reuşit să implementeze politici pentru a asigura cetăţenii cu locuri de muncă. Majoritatea populaţiei fiind în căutarea unui loc de muncă, au ajuns în diferite colţuri ale lumii. În acelaşi timp, moldovenii s-au dovedit a fi destul de responsabil faţă de patria ţară şi prin remitenţele financiare asigurindu-şi nu doar familiile, dar şi contribuind la existenţa economiei naţionale.

În aceste zile, membrii Partidului Social Democrat au întîlnit concetăţenii noştri la staţiile de peron al Gării Feroviare, adresînd felicitări cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi dorindu-le un bun venit acasă. Moldvenii ajunşi acasă, după un an greu de muncă la Moscova au fost plăcut surprinşi de întîmpinarea caldă oferită de membrii PSD, ba mai mult au apreciat faptul că ei nu sunt daţi uitării şi că aportul lor contează.

Este foarte important să nu uităm de cei apropiaţi, de cei care au sacrificat viaţa alături de familie, în schimbul asigurării unui trai decent pentru cei dragi. Partidul Social Democrat consideră că datorită celor aflaţi peste hotare, statul moldovenesc mai rezistă provocărilor economice şi un sincer mulţumesc le datorăm tocmai concetăţenilor noştri.

“Capcana guvernării AIE, pentru cetăţenii sosiţi de peste hotare”

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, atunci, cînd sărbătorim Învierea Domnului mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, care s-au aflat la muncă peste hotare, revin acasă, alături de familie.

Aceste persoane, sunt de fapt cei, datorită cărora a supravieţuit Moldova în ultimii ani. Transferurile băneşti de peste 5 miliarde de dolari efectuate de cetăţenii noştri către familii, rude, apropiaţi au constituit baza financiară de susţinere şi dezvoltare a economiei naţionale.

Odată ce actuala guvernare nu este în stare să le ofere locuri de muncă aici — acasă, impunînd cetăţenii să-şi caute un loc de muncă peste hotarele ţării, este obligată, cel puţin, să respecte aceşti cetăţeni şi să le mulţumească pentru contribuţia acestora.

În schimb, actuala guvernare PLDM+PDM+PL a pregătit o capcană, care va începe să funcţioneze îndată ce aceştia vor încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova, fiind obligaţi să achite costul poliţei medicale, amenda şi penalitate de întîrziere.

Deşi, Poliţia de frontieră declară că nu are atribuţii de verificare a poliţelor medicale, în adresa acestora sunt îndreptate demersurile executorilor judecătoreşti, care au obţinut încheieri judecătoreşti asupra persoanelor ce nu şi-au procurat poliţele medicale şi pentru care se interzice ieşirea din ţară pînă la procurarea acestora. Totodată, proprietatea cetăţenilor, care lucrează peste hotarele ţării nu şi-au procurat poliţa medicală este pusă sub sechestru, iar conturile bancare sunt blocate.

Partidul Social Democrat consideră drept inadmisibil un asemenea comportament al guvernării faţă de cei ce lucrează peste hotarele ţării şi datorită cărora se menţine economia ţării. AIE trebuie să se dezică de practica acumulării banilor la bugetul de stat doar din contul taxării populaţiei.

Mai mult ca atît, moldovenii, care lucrează peste hotarele ţării au poliţă medicală în ţara unde muncesc şi beneficiază de serviciile medicale la locul aflării şi nu apelează la serviciile medicale în Moldova, iar impunerea lor de a-şi procura poliţă medicală în Moldova constituie o excrocherie şi o batjocoră din partea actualei guvernări.

“Vă aşteptăm cu drag acasă” — PSD au întîmpinat moldovenii la postul vamal Otaci

Acţiunea socială “Vă aşteptăm cu drag acasă” continuă şi în nordul ţării, membrii PSD întîlnind concetăţenii noştri la posturile vamale din raionul Ocniţa. Moldovenii care revin din Federaţia Rusă sunt surprinşi de interesul social-democraţilor, mai mult au apreciat gestul membrilor PSD.

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară şi a Sfintelor Paşti, membrii Partidului Social Democrat au adresat mesaje de bun venit acasă moldovenilor aflaţi la muncă peste hotare. În acelaşi timp, PSD a mulţumit pentru aportul acestora la susţinerea financiară nu doar a familiilor sale, dar şi a economiei naţionale.

PSD aminteşte că în aceste zile, au fost întîlniţi cetăţenii moldoveni atît la Aeroportul Internaţional Chişinău dar şi la staţiile Gărilor Feroviare şi Auto din ţară.

PSD este alături de moldovenii care nu reuşesc să ajungă acasă de sărbători

În ajunul Sărbătorilor de Paşti tot mai mulţi cetăţeni revin acasă pentru a petrece alături de cei dragi. Însă există un număr semnificativ de moldoveni care nu pot reveni şi sunt în situaţia de a petrece sărbătorile departe de familiile sale, şi să adreseze felicitări prin intermediul reţelelor de socializare.

În acest sens, Partidul Social Democrat a iniţiat o acţiune socială “Vă aşteptăm cu drag acasă”, acţiune care vine să mulţumească celor aflaţi la muncă peste hotare şi care au lăsat familiile sale pentru a le asigura un trai decent. Dat fiind faptul că nu toţi vor reuşi să ajungă acasă de sărbători, unii membri PSD aflaţi la muncă la Moscova au venit cu ideea de a repartiza felicitări de Paşti din numele PSD tocmai pentru a le încălzi atmosfera de sărbătoare şi de a le ura toate cele bune, chiar dacă sunt departe de casă.

Astăzi tot mai mulţi moldoveni nu au şanse reale de a găsi un loc de muncă în ţară, fapt pentru care sunt impuşi de a pleca peste hotare. Partidul Social Democrat adresează cele mai sincere felicitări cu ocazia Sărbătorilor de primăvară şi a Sfintelor Paşti, dorindu-le voinţă şi multă încredere în forţele proprii.

Sursa: www.psdm.md

PSD a dedicat Sărbătoarea de 1 Mai moldovenilor care au revenit acasă Adresarea Partidului Social Democrat către veteranii de război cu ocazia Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, 9 mai