Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin cu privire la situaţia politică din ţară imediat după formarea majorităţii parlamentare şi instituirea noului Guvern al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 31 mai 2013
Partidul Social Democrat

Evident că majoritatea populaţiei Republicii Moldova este împotriva continuării politicii interne şi externe promovate de către fosta conducere a Alianţei pentru Integrare Europeană.

Poporul moldovenesc a fost foarte aproape de eliberarea de sub presiunea regimului AIE, ca urmare a crizei politice şi discreditarea totală a practicii guvernamentale a formaţiunilor politice care au făcut parte din AIE.

În această situaţie, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a refuzat crearea opoziţiei unite parlamentare şi extraparlamentare, pentru consolidarea eforturilor în lupta politică contra AIE şi înlăturarea acesteia de la guvernarea ţării şi a intrat în cîrdăşie şi negocieri secrete atît cu PLDM, cît şi cu PDM, doar cu un singur scop — de a reveni la putere în complicitate cu unul dintre partidele AIE.

Dar chiar şi acest plan, PCRM nu a reuşit să-l realizeze, şi pentru următorii doi ani de pînă la alegerile parlamentare, acesta va pierde încrederea alegătorilor, care au crezut orbeşte în liderul comunist Vladimir Voronin.

Pentru PSD, este evident că parlamentarismul, ca model de încredere a populaţiei în anumiţi politicieni s-a epuizat şi nu mai are dreptul la existenţă în sistemul de guvernare al ţării noastre. 22 de ani de independenţă au arătat că, indiferent de partidele şi personalităţile care vin la guvernare, aceştia înşeală oamenii, şi nu-şi îndeplinesc promisiunile din campaniile electorale. Tocmai de aceia, noi vom lupta consecvent pentru schimbarea sistemului politic de guvernare şi vom acţiona în vederea instituirii democraţiei directe în Moldova!

Doar reprezentanţii demni ai poporului, reprezentanţi ai satelor şi oraşelor, oameni din diferite grupuri sociale ar trebui să facă parte în noul organ al puterii - Consiliul Suprem al Reprezentanţilor Poporului.

Scopul nostru prioritar este de a nu permite partidelor politice, care deja de două decenii menţin puterea de stat în mâinile sale, să mintă poporul. Membrii ordinari ai PCRM se pot implica în acest proces şi trebuie să înţeleagă că refuzul Partidului Social Democrat de a înainta reprezentanţi pe liste de partid, constituie o garanţie că nu urmărim interese înguste de partid!

Sursa: www.psdm.md

PCRM a devenit apărătorul principal al unioniştilor români Acţiunea “PSD: Hai copii să ne jucăm!”