Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PCRM a devenit apărătorul principal al unioniştilor români

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 mai 2013
Partidul Social Democrat

La aproape un an de zile de la acţiunile de protest împotriva unioniştilor români, care au avut loc în mun. Bălţi în data de 05 august 2012, organele de anchetă continuă intimidarea persoanelor participante. Peste 150 persoane din mun. Bălţi, precum şi din alte localităţi ale Republicii Moldova, care au participat la acţiunea de apărare a construcţiei statale constituţionale sunt supuşi represiilor din partea poliţiei subordonate Partidului Liberal Democrat din Moldova şi a procurorilor, subordonaţi Partidului Democrat.

Culmea însă, că urmărirea penală a acestor persoane, dar şi a liderului PSD Victor Şelin, a început în baza cererii depuse în adresa Comisariatului de poliţie Bălţi de către secretarul organizaţiei municipale Bălţi a PCRM Alexandru Poneatovschi. Acest fapt a devenit cunoscut în timpul şedinţei de judecată, cînd procurorul a transmis judecătorului cererea în baza căreia a fost pornită urmărirea penală.

De menţionat este faptul, că motiv pentru pornirea urmăririi penale în baza demersului secretarului comunist Poneatovschi a constituit mitingul organizat la orele 10:00, cu cinci ore pînă la începerea marşului unioniştilor. În demersul său, Poneatovschi declara că cei adunaţi la mitingul de protest în susţinerea construcţiei statale a RM au intenţia să nu permită desfăşurarea marşului unioniştilor români, care fiind înregistrată în dimineaţa zilei de 5 august 2012 a şi servit bază de a porni urmărirea penală în aceiaşi zi.

Este evident, că cîrdăşia şi bunele înţelegeri între PCRM şi partidele din fosta AIE au existat şi continuă să existe. Metodele folosite de PCRM se apropie de cele în stilul anilor 1937.

Interesul PLDM şi PDM în a-l folosi pe Vladimir Voronin în rezolvarea intereselor proprii, pentru că Voronin foloseşte fracţiunea parlamentară ori de cîte ori are nevoie şi o impune să voteze aşa cum îi cer colegii de alianţă, le-a permis să ofere servicii PCRM în lupta cu oponenţii politici.

Partidul Social Democrat nu vede nici o diferenţă între PCRM şi PLDM, PDM, PL. Partidul Comuniştilor a demonstrat că acţionează împotriva poporului, inclusiv celor care tradiţional votează pentru acest partid, iar declaraţiile cu privire la statalitate au devenit doar vorbe goale.

Societatea moldovenească trebuie să cunoască că adevăraţii apărători ai unioniştilor români au devenit comuniştii, iar PCRM a devenit unealta cu ajutorul căreia partidele din fosta AIE implementau politica de românizare a Moldovei. Aceste fapte s-au adeverit la Bălţi.

Sursa: www.psdm.md

Comentariu lui Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD la iniţiativa comuniştilor de a decreta stare excepţională în ţară Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin cu privire la situaţia politică din ţară imediat după formarea majorităţii parlamentare şi instituirea noului Guvern al Republicii Moldova