Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comentariu lui Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD la iniţiativa comuniştilor de a decreta stare excepţională în ţară

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 mai 2013
Partidul Social Democrat

Apelul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova către partidele parlamentare de a anunţa stare excepţională în ţară vine în momentul în care PLDM, PDM şi grupul reformatorilor din PL poartă negocieri în privinţa formării unei noi majorităţi parlamentare şi votarea Guvernului.

De fapt, acest apel a fost adresat PLDM-lui cu speranţa că va fi auzit de către Filat, care ca un fiu rătăcit sar întoarce la părintele “binevoitor”, precum se consideră Voronin, care a folosit PCRM pentru votarea la pachet a mai multor legi întorcîndu-i poziţiile pierdute de lider lui Filat.

PCRM, care a intrat în cîrdăşie mai întîi cu PLDM, iar apoi cu PDM, avînd înţelegeri secrete de a susţine clanurile politico-oligarhice, acum este scoasă în afara jocului şi de serviciile sale nu au nevoie atît liberal-democraţii, cît şi democraţii.

Vladimir Voronin, fiind un conducător autoritar, pe parcursul a opt ani de guvernare şi-a creat urmaşi de tipul său, doar că aceştia sunt mult mai cruzi. Voronin nu este Taras Buliba, el şi-a creat urmaşi în AIE, dar de ai nimici, nu este capabil. Este evident că îşi doreşte, dar vîrsta deja se resimte, dar şi oastea este cu gîndul doar la trofee.

PCRM nu mai are viitor, pentru că nu are nici o ideologie, nu are un program de dezvoltare economică şi socială a ţării. PCRM a rămas doar un partid al revanşei.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la intenţia de a îngrădi drepturile cetăţenilor PCRM a devenit apărătorul principal al unioniştilor români