Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PCRM — bîtă în mâinile partidelor din fosta AIE, iar conducătorii PCRM — iniţiatori ai dosarelor penale

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 iunie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, 04 iunie 2013, continuă şedinţa de judecată în cadrul dosarului penal privind stoparea marşului unioniştilor la data de 05 august 2012 în mun. Bălţi.

Partidul Social Democrat este indignat de faptul, care a fost descoperit în cadrul ultimei şedinţe de judecată împotriva dlui Victor Şelin, unde secretarul organizaţiei municipale Bălţi a PCRM Alexandru Poneatovschi a depus o cerere în adresa comisariatului de poliţie Bălţi, cu cinci ore înainte de ora preconizată pentru desfăşurarea marşului unioniştilor, declarînd că Victor Şelin petrece un miting de protest şi că cei adunaţi la acest miting în susţinerea construcţiei statale a RM au intenţia să nu permită desfăşurarea marşului unioniştilor români. Această cerere a şi servit drept bază pentru începerea urmăririi penale în cadrul căreia sunt cercetaţi penal în jur de 150 persoane.

După apariţia în presă a copiilor cererii, se poate citi uşor şi să te convingi că anume PCRM a organizat pornirea urmăririi penale şi au asigurat organele de anchetă cu informaţii false, precum şi cu martori falşi, care în procesele verbale au indicat că sunt membri PCRM.

Pentru o anumită perioadă de timp, PSD a acceptat că conducerea PCRM nu a ştiut de acest lucru, dar odată apărut în presă liderii PCRM erau obligaţi să-şi ceară scuze atît de la bălţeni, cît şi de la celelalte persoane, care au venit la Bălţi să apere construcţia constituţională a Republicii Moldova.

În timp ce conducerea PCRM nu a avut nici o reacţie la această situaţie, este clar că ea a ştiut de tot acest plan, a fost implicată în denunţare şi falsificare. Dacă conducerea PCRM a crezut că Victor Şelin, aflînd de acest fapt, vă fugi spre Voronin ca să se înţeleagă, NOI — social democraţii, le spunem că acest lucru nu se va întîmpla şi comuniştii nu pot spera la asemenea situaţii. Ne cunoaştem liderul şi în comparaţie cu alţi lideri politici ai partidelor parlamentare, Victor Şelin nu este dependent de cineva, nu primeşte bani de la “superiori”, nu are conturi peste hotarele ţării şi nu se teme de şantaj, iar Partidul Social Democrat are o politică consecventă şi este un partid independent.

În cadrul ultimei conferinţe de presă, PCRM a confirmat faptul că a purtat negocieri ascunse cu partidele din fosta AIE, precum au confirmat şi acestea, iar deputatul comunist Oleg Reidman a recunoscut că PCRM a fost folosită în calitate de bîtă în mîinile fiecărui partid, pentru reglarea de conturi. Voronin a încercat să devină părintele binevoitor: să stea pe scaunul puterii lui Filat şi pe canapeaua poziţiei sociale a lui Plahotniuc. PLDM şi PDM însă, au priceput că PCRM are intenţia de a minţi pe unul dintre ei şi s-au înţeles singuri, eliminîndu-l din joc pe Voronin.

În cazul pornirii urmăririi penale la Bălţi, Partidul Social Democrat consideră că PCRM a fost bîtă în mîinile PLDM şi că conducerea acestor două partide au reacţionat în comun, în baza unei înţelegeri. Şeful liberal-democraţilor, ex-Prim-ministru Filat a garantat public că marşul unioniştilor români va avea loc, trimiţînd în Bălţi detaşamente de poliţişti din raioanele din apropiere, precum şi trupele cu destinaţie specială şi de carabineri.

Săptămînal, judecătorii emit hotărîri de condamnare a locuitorilor din Bălţi, dar, PCRM, care pe parcursul anilor a fost susţinută de aceştia, nu a întreprins nimic, nici măcar constituirea unei comisii parlamentare pentru analizarea acţiunilor poliţiei şi a unioniştilor români, care la 05 august 2012 au atentat la suveranitatea Republicii Moldova.

Este evident, că PCRM nu a cerut cercetarea evenimentelor din 05 august 2012 din mun. Bălţi din frică că va ieşi la iveală, că tocmai PCRM a fost executantul acestei înţelegeri.

Sursa: www.psdm.md

Acţiunea “PSD: Hai copii să ne jucăm!” PSD a adresat un mesaj de felicitare poporului suedez