Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Scopul PLDM, PDM şi PL îl constituie distrugerea Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 2 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Solicitările înaintate Adunării Populare a UTA Gagauz Yeri de către un grup de cetăţeni de peste 5000 persoane privind clarificarea relaţiilor cu administraţia centrală a Republicii Moldova cu privire la autonomia regiunii, precum şi adresarea către Organizaţia Naţiunilor Unite din partea mai multor organizaţii neguvernamentale privind recunoaşterea independenţei Transnistriei constituie rezultatul activităţii comune a partidelor aflate la putere: PLDM, PDM şi PL.

Pe parcursul guvernării sale, începînd din anul 2009, politica acestor partide, precum şi a liderilor acestora, a fost îndreptată spre tensionarea relaţiilor pe interior, fărâmiţarea Republicii Moldova şi ducerea doar a unei părticele mici din ţara noastră în Uniunea Europeană, care ulterior se va regăsi în componenţa României.

Invitarea şi numirea în mai multe funcţii cheie în Republica Moldova a cetăţenilor României; subestimarea Republicii Moldova în raport cu România; ducerea unei politici deschise spre românizarea ţării; permiterea marşurilor unioniştilor, care cer lichidarea statului Republica Moldova şi unirea acestuia cu România inclusiv asigurarea protecţiei acestora; pornirea mai multor dosare penale împotriva celor, care apără şi promovează statalitatea Republicii Moldova; aprobarea legii privind egalitatea şanselor, prin care se legalizează homosexualismul şi se ridică la acelaşi nivel al moralităţii şi tradiţiilor naţionale, îngrădind drepturile persoanelor de a se expune împotriva acestui fenomen; declaraţiile liderilor PLDM, PDM şi PL, precum şi acţiunile acestora, care vin doar să execute ordinele SUA şi UE în detrimentul interesului naţional; participarea armatei naţionale în diverse misiuni sub egida NATO; amplasarea poliţiei de frontieră de-a lungul rîului Nistru împărţind deschis Moldova în două; declaraţia cu privire la pregătirea Republicii Moldova de război; etc. — toate acestea nu au fost trecute cu vederea de o bună parte de cetăţeni.

Conducerea Republicii Moldova, indiferent de culoarea politică sau doctrină, este obligată să promoveze o politică de consolidare a cetăţenilor ţării sale, să-i mobilizeze în vederea construirii şi dezvoltării Patriei sale — Republica Moldova.

Cu regret, actuala guvernare nu doar că este incapabilă să conducă ţara, dar reprezintă o guvernare de trădători, care conştient şi intenţionat a făcut tot posibilul, pentru a aţîţa ura şi vrajba în societate ca în cele din urmă cetăţenii ţării noastre să nu mai creadă în viitorul propriului stat. Cu o asemenea abordare riscăm ca Republica Moldova să se fragmenteze nu doar în 3, ci în mult mai multe bucăţele, ceea ce probabil aşteaptă “stăpînii americani şi europeni” ai actualilor guvernanţi.

Facem apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv către cei din UTA Gagauz Yeri şi regiunea Transnistreană să ne consolidăm pentru viitorul Republicii Moldova — ţara noastră scumpă şi iubită, patria noastră comună, să nu ne dăm influenţaţi de liderii trădători ai PLDM, PDM şi PL, ci dimpotrivă să ne unim, pentru a transmite puterea în mîinile poporului, iar poporul va fi cel, care va judeca acţiunile trădătorilor.

Trebuie să punem punct haosului promovat de actuala elită politică, care a uitat că pe lîngă ei mai existăm şi noi, cetăţenii Republicii Moldova, care suntem în drept constituţional de a-i priva de puterea de stat şi de a-i sancţiona pentru toate fărădelegile comise pe parcursul actului de guvernare.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat cu privire la intenţia guvernanţilor de a destrăma Republica Moldova PSD a adresat un mesaj de felicitare poporului belarus