Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD face apel către conducerea Republicii Moldova de a stopa imediat toate exerciţiile militare cu participarea forţelor armate străine pe teritoriul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia din ţară cu privire la iniţiativele din regiunea Transnistreană şi celor din UTA Gagauz Yeri privind independenţa regiunilor.

PSD şi-a exprimat public poziţia prin care a evidenţiat că vinovaţi de situaţia creată se face actuala guvernare constituită din PLDM, PDM şi PL. De asemenea, vina o poartă şi grupul de deputaţi conduşi de Igor Dodon, care a votat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova menţinînd astfel Alianţa (Coaliţia) la putere.

Totodată, atît membrii Partidului Social Democrat, cît şi întreaga societate au aşteptat ca conducerea Republicii Moldova să ia atitudine de ceia ce se întîmplă şi să acţioneze în vederea consolidării poporului nostru.

Cu regret, conducerea ţării dimpotrivă organizează exerciţii militare comune moldo-române, ceia ce constituie o decizie negîndită în situaţia de creştere a tensiunilor.

Prin aceste exerciţii militare comune moldo-române, precum şi declaraţiile mai multor oficiali privind pregătirea Republicii Moldova de a face faţă unui conflict militar, readuce starea de spirit din anii 1990 punînd regiunea Transnistreană în situaţia de a se autoizola şi de a-şi mobiliza forţele armate.

Facem apel către conducerea Republicii Moldova de a stopa imediat toate exerciţiile militare cu participarea forţelor armate străine pe teritoriul Republicii Moldova.

Solicităm partidelor parlamentare să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului de joi, 04 iulie 2013, şi să examineze starea acestor lucruri.

Sursa: www.psdm.md

PSD a adresat un mesaj de felicitare poporului belarus Un ofiţer onest demisiona îndată cerînd şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, pe cînd în Moldova un general preferă funcţia