Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Un ofiţer onest demisiona îndată cerînd şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, pe cînd în Moldova un general preferă funcţia

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 iulie 2013
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, mai mulţi membri ai Partidului Social Democrat, alături de reprezentanţii Congresului Civic, au organizat o acţiune de protest împotriva indiferenţei conducerii Ministerului Apărării în cazurile omorurilor din Armata Naţională şi exerciţiilor militare comune moldo-române.

Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, a menţionat faptul că prin aceste exerciţii militare moldo-române, precum şi demonstrarea puterii, conducerea Ministerului Apărării contribuie la tensionarea situaţiei din societate, inclusiv UTA Gagauz Yeri şi regiunea Transnistreană, precum şi la destrămarea ţării.

“Atît conducerea de vîrf a Republicii Moldova, cît şi conducerea Ministerului Apărării acţionează doar în vederea executării ordinelor americane şi europene intenţionând să disperseze ţara, iar muşamalizarea omorurilor din Armata Naţională demonstrează indiferenţa conducerii ministerului faţă de actele de tortură, care au loc în armată, inclusiv cu participarea superiorilor. Un ofiţer onest demisiona îndată cerînd şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, pe cînd în Moldova un general preferă funcţia”, a mai declarat Coropceanu.

Participanţii la protest au solicitat conducerii Parlamentului să examineze situaţia din Armata Naţională şi să aprobe demisia lui Marinuţa.

Sursa: www.psdm.md

PSD face apel către conducerea Republicii Moldova de a stopa imediat toate exerciţiile militare cu participarea forţelor armate străine pe teritoriul Republicii Moldova Federaţia Rusă a manifestat un gest de solidaritate faţă de migranţii moldoveni