Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Dispersarea Moldovei nu era în planurile deputaţilor, dar a factorilor externi

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege privind stabilirea frontierei de-a lungul râului Nistru. Legea prevede instalarea punctelor interne de control pentru cetăţenii din Republica Moldova şi pentru oaspeţii care vor vizita ţara noastră.

Deja nu mai există nici o normă legală, ca şi atunci când Moldova nu admitea regimul de migraţie, şi, nici nu recunoştea oamenii care locuiesc în Transnistria. Prin adoptarea legii respective, Parlamentul Republicii Moldova a dat legitimitate administraţiei de Tiraspol şi de fapt, a refuzat să recunoască cetăţenii care locuiesc în Transnistria, drept cetăţeni ai Republicii Moldova!

Dacă e să ţinem cont de decizia Guvernului de a organiza patrularea de frontieră de-a lungul rîului Nistrului de către poliţia de frontieră, precum şi decizia cu privire la instalarea punctelor interne de control de-a lungul Nistrului, putem constata că de fapt se intenţinează de a stabili un nou teritoriu pe harta lumei, şi anume teritoriul Moldovei cu frontiera curpinsă între rîurile Nistru şi Prut.

Cert este că nici una dintre formaţiunile politice din Parlament, care au îndemnat alegătorii să dea un vot de încredere programelor lor electorale, nu au anunţat despre planurile acestora de a împărţi Republica Moldova, ceea ce ne dă dreptul de a califica acestă decizie drept antipopulară şi antistatală.

PSD consideră că odată ce a fost adoptată această lege, aceasta denotă că soluţia respectivă a fost dictată de forţele externe care au ca scop să provoace o blocadă economică în Transnistria şi în toată Moldova, tocmai pentru a destabiliza situaţia politică din ţară.

Sursa: www.psdm.md

Saakaşvili nu este binevenit în Moldova Victor Şelin: Capriciile PLDM trebuie achitate din buzunarul lor!