Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Capriciile PLDM trebuie achitate din buzunarul lor!

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Odată ce însăşi liderul PLDM, Vlad Filat este iniţiatorul spectacolului politic care va avea loc în următoarele zile la Chişinău, acesta trebuie să îşi asume şi achitarea din surse proprii a vizitei preşedinţilor Armenia şi Georgia.

Pe de o parte este bine gîndită strategia organizării vizitei acestora sub egida întrevederii membrilor Partidului Popular European,care vor avea şi o întrevedere cu Şeful statului RM, Nicolae Timofti dar şi cu Prim-ministru Iurie Leancă, astfel fiind trecute toate cheltuielile din bugetul de stat, începînd cu întîlnirea la aeroport, asigurarea transportului, pazei de corp, cazare şi masă precum şi vizitarea unor localuri de atracţii turistice.

Pe de altă parte, înţelegem foarte bine că este planificat un nou piar politic în faţa unor demnitari de stat şi poziţionarea liderului Vlad Filat drept unul din politicienii proeminenţi ai Republicii Moldova, care de fapt foloseşte şi banii publici pentru a-şi cumpăra respectul oficialilor din afară.

PSD menţionează că liderii celor două state, Armenia şi Georgia nu vin în Republica Moldova în calitate de preşedinţi de stat, dar drept lideri ai partidelor pe care le reprezintă, fapt pentru care sugerăm liberal-democraţilor moldoveni să nu bage mîina în haznaua statului dar să-şi achite mofturile de sine stătător, dat fiind faptul că ei organizează întrevederea, care de fapt vizează statutul partinic al PLDM într-o structură europeană şi nicidecum apartenenţa statului Republica Moldova la aceasta.

În acelaşi timp, considerăm că Vlad Filat trebuie să înţeleagă că sosirea preşedintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili nu este binevenită, şi nici nu este privită cu ochi buni de către societatea noastră. Acest demnitar a îndrăznit să execute mai mulţi cetăţeni, locuitori în Georgia, ceea ce ne face să admitem interesul lui Filat, de a distorsiona ordinea publică prin metodele similare, anterior aplicate de Saakaşvili.

Ţinem să precizăm că în cazul sosirii liderului georgian la Chişinău, PSD va organiza o acţiune de protest atît pe traseul cortegiului pe străzile capitalei, dar şi în faţa clădirii unde va avea loc întrevederea Preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti cu omologul său Mihai Saakaşvili.

Considerăm această întrevedere una nedemnă pentru şeful statului RM. Ba mai mult, un stat care se declară neutru, dar a cărui Preşedinte se face vinovat de moartea a peste 2000 de cetăţeni, locuitori ai Osetiei, nu poate fi aşteptat la Chişinău cu mare fast.

Ţinînd cont de faptul că lui Saakaşvili îi place să-şi rugume propria cravată, PSD face un apel către întreaga societate ca pînă la 10 iulie să colectăm cît mai multe cravate, cele care nu le mai folosiţi, pentru a ne manifesta dispreţul şi antipatia faţă de un Preşedinte de stat nedemn de propriul poporul, cu scopul de a fi solidari cu cetăţenii Georgiei, cei care şi-au pierdut pe cei apropiaţi, în urma execuţiei aplicate în baza unui ordin prezidenţial.

Este absolut inuman să fie tolerată o asemenea persoană, care pe lîngă toate urmează să fie tratată cu respect de către liderii de rang înalt la Chişinău.

P.S. Cravatele vor fi colectate la sediul PSD (str. Nicolae Iorga 14). Pentru contact puteti telefona: 022 22 10 20.

Sursa: www.psdm.md

Dispersarea Moldovei nu era în planurile deputaţilor, dar a factorilor externi Coropceanu: Cui aparţine statul?