Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Coropceanu: Cui aparţine statul?

|versiune pentru tipar||
PSD / 11 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu s-a arătat indignat de faptul că Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Vladimir Filat îşi subordonează Serviciul Protecţie şi Pază de Stat, iar conducerea acestuia se teme de propriul popor.

“Drept argument, Vă informez, că Serviciul Protecţie şi Pază de Stat a transmis o circulară în adresa primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă prin care cere ca Primăria să nu autorizeze vreo întrunire în zilele de 11–12 iulie 2013, din cauza sosirei în Moldova a Preşedintelui Georgiei Mihail Saacaşvili.

Menţionez, că SPPS şi-a argumentat solicitare, precum că în presă au apărut informaţii că cineva doreşte să organizeze acţiuni de protest”, a subliniat Sergiu Coropceanu.

În acelaşi timp, Coropceanu precizează că Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM din Parlamentul RM a confirmat că evenimentul de astăzi este un eveniment organizat şi plătit din fondurile PLDM. “Atunci mă întred, ce are PLDM cu SPPS? De cînd un partid politic poate să-şi subordoneze o instituţie a statului şi de cînd o instituţie a statului acţionează în interesul unui partid politic îngrădind drepturile constituţionale ale cetăţenilor la libertatea de întruniri?”, se întreabă social-democratul.

Partidul Social Democrat solicită Serviciului Protecţie şi Pază de Stat să explice la a cui indicaţii acţionează şi din care fonduri vor fi achitate cheltuielile suportate de către Serviciul Protecţie şi Pază de Stat pentru perioada 11–12 iulie 203 în legătură cu desfăşurarea Summit-ului Partidului Ppular European.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Capriciile PLDM trebuie achitate din buzunarul lor! Partidul Social Democrat a adresat interpelări mai multor instituţii ale statului