Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Vinurile şi plantaţiile de viţă de vie in interesul antreprenorilor chinezi

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi a avut loc prima şedinţă de lucru a delegaţiei chineze, în cadru căreia au fost prezentate informaţii privind situaţia actuală din domeniul vitivinicol din Republica Moldova.

Totodată, membrii delegaţiei au făcut cunoştinţă cu cele mai mari companii vinicole din ţară şi cu asortimentul producţiei de vinuri ale mai multor producători.

În incinta complexului “Casa Vinului” au fost prezentate atît vinurile de colecţie cu o apreciere înaltă la nivel mondial, dar şi vinuri noi, care foarte rapid au fost promovate atît pe piaţa locală dar şi la nivel internaional.

În cadrul întrevederii cu reprezentanţii Ministerului Agriculturi şi Industriei Alimentare, au fost expuse detalii cu privire la cifreeele de export şi a producţiei anuale, inclusiv tactici privind atragerea investiţiilor in dezvoltarea domeniului vinificaţiei.

Partidul Social Democrat aminteşte că începînd de astăzi în Republica Moldova sunt aflaţi într-o vizită oficială delegaţia chineză printre care şi Preşedintele Asocialţiei Producătorilor de Vinuri din provincia Ganzu, Li He.

Sursa: www.psdm.md

Partidul Social Democrat a adresat interpelări mai multor instituţii ale statului Deţinătorii de terenuri agricole sunt gata să devină coproprietari ai întreprinderilor mixte cu capital chinez