Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Deţinătorii de terenuri agricole sunt gata să devină coproprietari ai întreprinderilor mixte cu capital chinez

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a asistat delegaţia Chineză în vizitarea viţelor de vie din raionul Străşeni şi a fabricii vinicole din s. Oneşti.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii întreprinderilor, au fost prezentate mai multe tehnici de lucru privind creşterea şi producerea materiei prime, dar şi vizitarea plantaţiilor cu viţă de vie, utilizată mai tărziu pentru producerea vinului alb.

Tot astăzi, reprezentanţii Asociaţiei de producători de Vinuri din China au avut ocazia să discute cu proprietarii de terenuri cu viţă de vie, ca ulterior să fie pus accentul pe necesitatea dezvoltării sectorului vitivinicol prin eforturi comune chiar şi prin crearea unor întreprinderi mixte, cu capital chinez, unde va fi angajat personal din Moldova şi utilizarea terenurilor, care de fapt a fost înalt apreciate de către chinezi.

Partidul Social Democrat subliniază faptul că astăzi, deţinătorii de terenuri nu au posibilitatea de a prelucra acestea, ba mai mult mulţi din aceştia avînd probleme cu vînzarea produselor crescute, acesta fiind unul din motivele lăsării terenurilor neprelucrate.

Sursa: www.psdm.md

PSD: Vinurile şi plantaţiile de viţă de vie in interesul antreprenorilor chinezi Vinificatorii chinezi impresionaţi de potenţialul vinicaţiei din Moldova