Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Vinificatorii chinezi impresionaţi de potenţialul vinicaţiei din Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 19 iulie 2013
Partidul Social Democrat

Delegaţia vinificatorilor din Republica Populară Chineză a vizitat Sud — Estul Moldovei şi fabricile de vinuri si plantaţiile de viţă de vie din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni.

Ţinem să vă informăm că a avut loc o întîlnire cu conducerea vinăriei “Purcari” unde au fost prezentate tehnologia de creştere a viţei de vie dar şi producerea şi îmbutelierea vinului.

Părţile au discutat despre o posibilă colaborare atît în Moldova cit ţine de lărgirea terenului cu viţă de vie cît şi distribuirea vinurilor pe piaţa din China.

De asemenea s-a convenit ca prin semnarea acordului de colaborare între Asociaţia de Prietenie şi Colaborare Moldova-China şi Asociaţia Vinificatorilor din provincia Ganzu se va spori parteneriatul şi colaborarea dintre cele 2 ţări.

Potrivit lui Sergiu Coropceanu, Secretar General PSD, se va depune efort maxim pentru a susţine antreprenorii moldoveni în stabilirea şi dezvoltarea bunelor relaţii cu partenerii din Republica Populară Chineză şi se va căuta tot mai mulţi antreprenori moldoveni cointeresaţi în cooperarea economică cu mediul de afaceri chinez.

Sursa: www.psdm.md

Deţinătorii de terenuri agricole sunt gata să devină coproprietari ai întreprinderilor mixte cu capital chinez PSD: O nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor moldo-chineze