Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD va coopera cu cea mai bogată ţară din lume

|versiune pentru tipar||
PSD / 14 august 2013
Partidul Social Democrat

Ieri, 13 august 2013, Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin a avut o întrevedere oficială cu Ambasadorul Republicii Islamice Iran acreditat în Ucraina şi Republica Moldova, E.S. Akbar Ghasemi Ali Abadi.

Victor Şelin, în calitate de lider al unui partid opoziţionist faţă de regimul guvernamental din Republica Moldova, a prezentat delegaţiei iraniene viziunea Partidului Social Democrat cu privire la redresarea economică a Republicii Moldova şi o trecere succintă asupra situaţiei politice din ţară.

Preşedintele PSD, a adus la cunoştinţă Ambasadorului despre colaborarea intensă a partidului cu Partidul Comunist Chinez, care îşi dezvoltă relaţiile bilaterale în baza relaţiilor frăţeşti între formaţiuni, ceea ce a constituit un motiv de a înfiinţa Asociaţia de Cooperare şi Parteneriat între Moldova şi China. Astfel, PSD, deşi neavînd acces la pîrghiile puterii de stat şi fiind un partid extraparlamentar în opoziţie, împreună cu Partidul Comunist Chinez asigură dezvoltarea relaţiilor interpartinice cu scopul de a apropia popoarele noastre atît la nivel cultural, dar şi cointeresarea mediului de afaceri din ambele ţări de a promova mărfurile şi produsele sale pe pieţele din China şi Moldova.

Ambasadorul Republicii Islamice Iran, E.S. Akbar Ghasemi Ali Abadi a menţionat că Republica Islamică Iran este una din cele mai bogate state ale lumii, fiind pe locul 18 în lume la veniturile populaţiei, locul 3 în lume- rezervele petroliere, şi cu o populaţie de peste 70 mln de locuitori. Totodată, E.S. Akbar Ghasemi Ali Abadi a subliniat faptul că în baza unei cooperări cu CSI, Republica Islamică Iran a investit in Republica Belarus peste 2 mlrd dolari SUA.

În acest sens, Ambasadorul Republici Islamice Iran a declarat că Republica Islamică Iran este gata să examineze oferta Republicii Moldova în vederea investiţiilor în agricultură, în special procurarea produselor agricole.

Astfel, Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin, în semn de recunoştinţă şi bunăvoinţă, a declarat că reieşind din intenţiile menţionate de către E.S. Akbar Ghasemi Ali Abadi., din numele PSD va oferi cu titlu gratuit spaţii expoziţionale pentru desfăşurarea în premieră în Republica Moldova a expoziţiei producătorilor iranieni care doresc să promoveze mărfurile şi produsele sale pe teritoriul Moldovei. Totodată Victor Şelin a venit cu sugestia deschiderii la Chişinău a unei reprezentanţe comerciale a Republicii Islamice Iran, “Casa Iranului”.

Odată cu aceasta, Ambasadorul Republicii Islamice Iran a venit cu propunerea către conducerea PSD de a forma o delegaţie, reprezentanţi ai mediului de afaceri, jurnalişti şi cercetători ştiinţifici din Republica Moldova ca în viitorul apropiat de a întreprinde o vizită de curtoazie în Iran cu scopul unui schimb de experienţă atît la nivel cultural, cît şi cunoaşterea potenţialului economic al statului islamic.

Ţinem să menţionăm că alături de ambasador au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri dar şi conducători ale celor mai mari agenţii de presă din Iran. În acest sens, astăzi, la iniţiativa Preşedintelui PSD, Victor Şelin va fi semnat un acord de colaborare şi parteneriat între Agenţia de Presă “Media Pres Grup” din Republica Moldova şi Agenţia de Presă “FARS” din Republica Islamică Iran cu scopul unui schimb reciproc de informaţii şi ştiri actuale ce vizează situaţia economică, politică şi socială din ambele state, tocmai pentru a oferi oportunitatea popoarelor noastre de a cunoaşte mai bine nivelul socio-economic precum şi cultura şi tradiţiile noastre.

Sursa: www.psdm.md

3 august 2013 — Un an de persecutare a cetăţenilor Republicii Moldova Felicitări cu ocazia Zilei de Naştere, d-lui Victor Şelin, Preşedinte al Partidului Social Democrat