Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD a comemorat eroii operaţiunii militare Iaşi-Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 august 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, 24 august 2013, mai mulţi membri ai Partidului Social Democrat, însoţiţi de Secretarul general al PSD Sergiu Coropceanu, au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul împlinirii a 69 de ani de la eliberarea Chişinăului de sub ocupaţia fascistă.

“Cu regret, trebuie să constatăm, la fel ca şi în anii precedenţi coaliţia de guvernare pro-europeană nu a organizat o acţiune naţională în care ar fi participat întreaga ţară, pentru că cu eliberarea Chişinăului a fost eliberată întreaga Moldovă de sub ocupaţia fascistă şi că acestei zile îi putem atribui cu adevărat aceiaşi semnificaţie ca şi «Zilei Victoriei»”, a declarat Sergiu Coropceanu.

Partidul Social Democrat consideră că în asemenea zile istorice, întreaga clasă politică împreună cu societatea civilă trebuie să se consolideze şi să se alăture gîndului naţional de a comemora pe cei care şi-au dat viaţa pentru eliberarea ţării noastre — Republica Moldova. Să ne bucurăm, că putem trăi în Pace şi Linişte! Să le mulţumim celor, care ne-au construit ţara după eliberare!

La eveniment au participat şi elita diplomatică din Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Belarus, precum şi mai mulţi locuitori şi oaspeţi ai capitalei.

Sursa: www.psdm.md

Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu a adresat un mesaj de recunoştinţă veteranilor care au participat la operaţiunea Iaşi-Chişinău Declaraţia PSD: Ţară independentă cu cetăţeni dependenţi