Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Republica Moldova riscă să devină o ţară artificială

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Sergiu Coropceanu, Secretarul general al Partidului Social Democrat a declarat că Republica Moldova riscă să devină o ţară artificială. Declaraţia acestuia a fost facută în cadrul mesei rotunde “Integrarea europeană: experienţa internaţională şi perspectivele pentru Republica Moldova”.

Făcînd o analiză a etapelor de dezvoltare a Republicii Moldova şi activitatea guvernărilor, Sergiu Coropceanu a declarat că odată cu venirea PLDM, PDM şi PL la guvernare cetăţenii Republicii Moldova nu mai ştiu care le va fi viitorul, precum şi care va fi viitorul ţării.

Din 2009, atît Guvernul, cît şi majoritatea parlamentară formată din PLDM, PDM şi PL cu denumirea de Alianţă pentru Integrare Europeană, iar ulterior Coaliţia pro-europeană, doar importă proiectele de legi şi hotărîri de guvern din birourile Uniunii Europene şi SUA, pe care le acceptă fără să le citească executînd ordinele străinilor şi liderilor săi de partid.

Legile şi alte acte normative aprobate la indicaţiile UE şi SUA, care sînt elaborate fără a ţine cont de necesităţile ţării formează o bază legislativă artificială Republicii Moldova. Sînt aprobate şi impuse un şir de norme şi valori străine. Prin asemenea acţiuni, liderii PLDM, PDM si PL crează un gol între statul Republica Moldova şi poporul acestui stat împreună cu patrimoniul lui naţional, transformind de fapt ţară într-o republică artificială.

Totodată, Sergiu Coropceanu a invitat participanţii de la masă rotundă sa meargă în teritorii, să discute cu oamenii şi să le lămurească acestora cum stat lucrurile în realitate.

Sursa: www.psdm.md

Şcoala este a doua casă, care va educa copii noştri Gruparea PLDM, PDM, PL cu implicarea Guvernatorului Băncii Naţionale fură proprietăţile statului