Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Partidul Social Democrat invită producătorii de vinuri din Moldova să-şi lanseze producţia pe piaţa chineză

|versiune pentru tipar||
PSD / 16 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat regretă faptul că autorităţile noastre nici nu conştientizează faptul că odată cu respingerea vinurilor moldoveneşti, economia Republicii Moldova va fi falimentată, astfel încît nici un vinificator nu va putea reveni la situaţia financiară satisfăcătoare pentru a continua producerea băuturilor vinicole.

În acest sens, PSD a iniţiat o comunicare cu mediul de afaceri din Republica Populară Chineză tocmai pentru ai cointeresa în producţia vinicolă moldovenească dar şi pentru investiţii masive în acest sector.

Cu ajutorul şi intermedierea Partidului Social Democrat, au fost stabilite relaţii şi semnat Acordul de colaborare dintre Asociaţia industriaşilor vinificatori ai provinciei Gansu din Republica Populară Chineză şi Asociaţia de prietenie şi colaborare dintre Moldova şi China din Republica Moldova.

Urmare acordurilor stabilite, cu începere din date de 18 octombrie 2013, Preşedintele PSD Victor Şelin, însoţit de un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova — vinificatori, la invitaţia autorităţilor chineze, va întreprinde o vizită oficială în China, unde se va întîlni cu mai mulţi producători şi distribuitori de vinuri, precum şi cu proprietarii de restaurante şi hoteluri, care anual deservesc peste 30 de milioane de turişti.

Ţinem să atenţionăm societatea, că aceste discuţii şi ulterior semnarea unor contracte directe între producătorii de vinuri din Moldova cu partenerii chinezi nu vor prevedea anumite comisioane sau remunerări financiare pentru Partidul Social Democrat. Mai mult ca atît, PSD este cointeresat în intermedierea contactelor şi stabilirea bunelor relaţii financiare şi de cooperare între vinificatorii moldoveni şi antreprenorii chinezi, tocmai pentru dezvoltarea acestui sector prioritar pentru ţara noastră.

Totodată vă aducem la cunoştinţă că vinificatorii care doresc să promoveze producţia lor pe piaţa chineză se pot adresa la Asociaţia de Cooperare şi Parteneriat dintre Moldova şi China, care le vor oferi suportul informaţional necesar pentru a putea transmite anumite vinuri pentru degustare dar şi pentru a efectua o vizită de lucru în vederea stabilirii unor parteneriate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din China. Pentru aceasta este necesar să luaţi legătura imediat cu reprezentanţii PSD sau al Asociaţiei: mun. Chişinău, str. Iorga 14, tel: 022–22–10–20, astfel ca pînă la începutul lunii octombrie 2013 să se reuşească să fie efectuate toate procedurile de vămuire a produselor vinicole propuse pentru degustare.

Sursa: www.psdm.md

Chişinău va găzdui expoziţia internaţională de mărfuri produse în Iran Scrisoare deschisă Primului ministru al Guvernului Republicii Moldova, d-lui Iurie Leancă