Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Chişinău va găzdui expoziţia internaţională de mărfuri produse în Iran

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, Secretarul General al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a participat la întrevederea oficială cu şeful delegaţiei Republicii Islamice Iran, Jamshidi Reza, cu care a discutat mai multe oportunităţi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Republica Islamică Iran.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia social-economică din Moldova şi Iran, în special fiind subliniată necesitatea dezvoltării bilaterale între agenţii economici ale ambelor state.

Sergiu Coropceanu şi Jamshidi Reza au convenit de a organiza o expoziţie internaţională la Chişinău, unde antreprenorii iranieni vor avea ocazia de a prezenta mărfurile produse în Iran pe piaţa noastră, ca ulterior antreprenorii moldoveni să prezinte produsele autohtone pentru consumatorii din Iran.

Această expoziţie, în opinia părţilor va constitui un început de colaborare reală între mediul de afaceri al ambelor state.

Odată cu aceasta s-a convenit ca după finisarea expoziţiei care va avea loc la Chisinau, să fie inaugurată Casa de Comert Iraniană care va facilita antreprenorilor iranieni prezentarea şi promovarea mărfurile lor în Moldova dar şi cu ajutorul colaboratorilor reprezentanţei respective să — şi găsească parteneri pentru a face investii în Republica Moldova.

În acest sens a fost format grupul de lucru care va fi responsabil de pregatirea şi organizarea expoziţiei. Din partea Republicii Moldova, grupul de lucru va fi condus de Nicolae Racoviţă, iar din partea provinciei Khorasan, Republica Islamică Iran, grupul de lucru va fi condus de către Ali Khaksar.

Partidul Social Democrat vă aduce la cunoştinţă că astăzi a avut loc întrevederea oficială a delegaţiei Republicii Islamice Iran la care au participat Secretarul General PSD Sergiu Coropceanu, Viceguvernatorul provinciei Khorasan, Jamshidi Reza, şi coordinator al expoziţiilor international Ali Khaksar.

Sursa: www.psdm.md

Odată cu privatizarea întreprinderilor de stat, Guvernul va disponibiliza zeci de mii de angajaţi Partidul Social Democrat invită producătorii de vinuri din Moldova să-şi lanseze producţia pe piaţa chineză