Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD solicită iniţierea unei investigaţii penale pe cazul “Băncii de Economii”

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a adresat un demers către Procurorul General al Republicii Moldova, dlui. Corneliu Gurin, prin care solicită iniţierea urmării penale în cazul emisiei suplimentare închise de acţiuni din cadrul băncii de stat “Banca de Economii”, prin care statul a pierdut peste 20% din acţiunile bancare, astfel fiind lipsit de pachetul majoritar de acţiuni.

În acest sens, Partidul Social Democrat consideră că decizia reprezentantului statului la adunarea acţionarilor de a accepta această emisie suplimentară închisă de acţiuni fără a participa la procurarea acestora, constituie o activitatea în interesul persoanelor terţe şi nu în interesul statului pe care îl reprezintă. Asemenea acţiuni întreprinse de către reprezentantul statului cad sub incidenţa Codului Penal al Republicii Moldova.

Este clar că aceste tranzacţii sunt dubioase şi care nu au avut drept scop majorarea capitalului băncii, dar anume transmiterea proprietăţii statului către persoane terţe.

În conformitate cu demersul către Procuratura Generală, Partidul Social Democrat solicită investigarea cazului respectiv, tocmai pentru a demonstra caracterul dubios al tranzacţiei şi anularea acesteia, tocmai pentru a întoarce pachetul majoritar de 56.13% din acţiuni în cadrul Băncii de Stat “ Banca de Economii” în posesia statului.

Sursa: www.psdm.md

PSD: Studii superioare fără perspectivă. Maia Sandu trebuie să-şi dea demisia PSD cere să fie făcute publice actele ce urmează a fi parafate la Vilnius