Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD cere să fie făcute publice actele ce urmează a fi parafate la Vilnius

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat a adresat un demers Şefului delegaţiei UE în Republica Moldova E.S. Pirkka Tapiola prin care solicită acestuia să publice textele documentelor, care urmează să fie parafate de autorităţile moldoveneşti în cadrul Sammitului de la Vilnius.

“Pînă la Sammitul de la Vilnius, unde autorităţile Republicii Moldova urmează să parafeze Acordul de asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană au rămas mai puţin de 2 luni, dar cetăţenii Republicii Moldova aşa şi nu cunosc conţinutul acestor documente, drepturile şi obligaţiile Republicii Moldova”, scrie în nota oficială emisă în adresa oficialului european.

Partidul Social Democrat a menţionat şi faptul că a adresat o solicitare similară şi în atenţia Primului-ministru Iurie Leancă, dar se pare că interesul actualei guvernări este de a ascunde acest lucru şi de a îngrădi dreptul cetăţenilor la informare. PSD consideră că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să facă cunoştinţă cu conţinutul documentelor, pe care actuala guvernare doreşte să le semneze în numele Republicii Moldova, pentru a putea să se expună asupra conţinutului, precum şi asupra aprobării sau dezaprobării acestora, iar Uniunea Europeană, care pretinde că este un promotor al democraţiei şi apărării drepturilor omului, trebuie să demonstreze acest lucru în realitate şi să publice textele acestor documente.

Totodată, PSD şi-a exprimat speranţa că odată cu numirea în funcţie a E.S. Pirkka Tapiola, activitatea reprezentanţei UE la Chişinău va fi una transparentă şi axată pe interesul cetăţenilor ambelor părţi şi nu doar a conducerilor acestora.

Sursa: www.psdm.md

PSD solicită iniţierea unei investigaţii penale pe cazul “Băncii de Economii” Declaraţia PSD cu prilejul Zilei Mondiale a oamenilor în etate