Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Tinerii au nevoie de susţinere dar şi de oportunităţi

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 noiembrie 2013
Partidul Social Democrat

Ieri în incinta unui centru de agrement, Secretarul General al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu a adresat un mesaj de felicitare tuturor studenţilor din Republica Moldova cu ocazia Zilei Internaţionale a Studetului.

Odată ce evenimentul a fost desfăşurat de Institutul pentru Guvernare Social-Democrată, Sergiu Coropceanu a subliniat faptul că astăzi tinerii trebuie să ia atitudine promtă în raport cu probleme de ordin social, iar comportamentul şi spiritul democrat le va ajuta să realizeze tot ce îşi doresc, indiferent de barierele care vor surveni în proces.

“Astăzi sunteţi în faţa unei competiţii de bowling, dar şi aici veţi învăţa să vă susţineţi şi să vă consolidaţi în echipe. Tocmai spiritul de echipă şi contribuie la buna realizare a scopurilor propuse, iar cel ce va cîştiga va conştientiza că prin eforturi comune, rezultatele vor fi mai proeminente şi mai semnifice. Vă doresc să vă distraţi din plin astăzi, căci anii de studenţie, de fapt îmbină plăcutul cu utilul şi tot ei vă ajută să vă dezvoltaţi în varii domenii”, a declarat Sergiu Coropceanu.

Potrivit lui Coropceanu, Ziua studenţilor evidenţiază acel spirit tinăr şi aprins care este pregătit să acţioneze în orice moment tocmai pentru a demonstra că ei reprezintă o parte importantă a populaţiei Republicii Moldova şi drept urmare oportunităţile acestora trebuie să fie la nivelul aşteptărilor. Astăzi, deşi există foarte multe proiecte sociale, accesul este unul limitat, dat fiind faptul că nu toţi tinerii pot aplica, ba mai mult să beneficieze şi de un suport corespunzător în procesul aplicării la diferite proiecte.

În acelaşi timp, Sergiu Coropceanu a subliniat faptul că deşi Institutul pentru Guvernare Social-Democrată îşi propune realizarea mai multor proiecte sociale, tocmai pentru a cunoaşte mai în detalii problemele cotidiene ale cetăţenilor, aceştia planifică să organizeze mai multe şcoli şi instruiri pentru tineri, tocmai pentru a dezvolta atît cunoştinţele dar şi abilităţile profesionale.

Sursa: www.psdm.md

Constituirea Uniunii forţelor politice şi societăţii civile Dodon este o sugativă finanţată de Partidul Democrat