Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Dodon este o sugativă finanţată de Partidul Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 noiembrie 2013
Partidul Social Democrat

Noi, social-democraţii, de nenumărate ori, am declarat că politica promovată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi ideea semnării unui Pact “pentru o Moldovă Modernă, Economic Puternică, Independentă şi Suverană” nu reprezintă un plan concret al socialiştilor de a aduce Republica Moldova în Uniunea Vamală şi Comunitatea Economică Euroasiatică, ci este o capcană pentru politicienii creduli şi reprezentanţii societăţii civile, care în cazul semnării acestui pact vor deveni complici al unui proces corupt, fiind aliniaţi cu numele Preşedintelui Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Astăzi lucrurile sunt mai clare ca niciodată. Scăderea catastrofală a ratingului Partidului Socialiştilor la 0,4% îl face pe Dodon să decurgă la o nouă tactică, cea pe care a încercat să o aplice şi Voronin cu PCRM, de a se folosi de munca membrilor Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului Republican Legislativ de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală.

Întreaga societate cunoaşte faptul că iniţiativa desfăşurării Referendumului republican legislativ de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan a fost iniţiată încă în 2011 de către Partidul Social Democrat, care în acea perioadă a adresat un apel către toate forţele politice de a se implica în procesul de colectare a semnăturilor.

Partidul Socialiştilor însă, a manifestat o atitudine batjocoritoare faţă de aspiraţiile moldovenilor privind voinţa acestora de a schimba vectorul politicii externe odată cu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală. În acest sens, conducerea Partidului Socialiştilor a interzis categoric membrilor săi de partid de a participa în campania de colectare a semnăturilor, ba mai mult liderul formaţiunii Igor Dodon a declarat public că EurAsEC nu există, iar aderarea Moldovei la Uniunea Vamală nu poate fi realizată din cauza lipsei frontierelor comune.

Totodată ţinem să amintim faptul că Igor Dodon, în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru desemnarea în funcţie de Preşedinte al statului pe Nicolae Timofti, astfel păstrind la guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană, ceea ce denotă că acesta exercită rolul de sugativă, care trebuie să absoarbă electoratul dezamăgit al PCRM, pentru trecerea pragului electoral şi asigurarea Partidului Democrat cu un număr mai mare de deputaţi. Tocmai pentru aceasta, cum relatează mai multe persoane publice, lui Dodon i-au fost transmise sume enorme de bani.

Acordarea susţinere Partidului Socialiştilor, care de fapt are menirea de a mări considerabil numărul deputaţilor Coaliţiei Pro-Europeane, cetăţenii nu vor obţine nici un beneficiu, ci doar vor trebui să suporte şi în continuare fărădelegile acestei guvernări.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Tinerii au nevoie de susţinere dar şi de oportunităţi La Hînceşti s-a desfăşurat seminarul “Scrierea de proiecte şi activitatea de fundraising”