Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Corupţia — principiu de bază în activitatea structurilor statului şi o modalitate de îmbogăţire a trezoreriilor partidelor aflate la guvernare şi liderilor acestora

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 decembrie 2013
Partidul Social Democrat

09 decembrie — Ziua Internaţională Anticorupţie. Este o ocazie în plus, pentru a constata şi arăta lumii întregi despre rezultatele Coaliţiei Pro-Europene formată din: PLDM, PDM şi PL în lupta cu corupţia în Republica Moldova.

Deşi declarativ partidele constituante ale actualei guvernări şi-au asumat responsabilitatea pentru diminuarea şi excluderea fenomenului corupţiei din ţara noastră, în realitate însă, acestea l-au dezvoltat şi mai mult. Prin subjugarea celor trei puteri în stat: legislativă, executivă şi judecătorească de către actuala guvernare, fenomenul corupţiei a devenit un principiu de bază în activitatea structurilor statului şi o modalitate de îmbogăţire a trezoreriilor partidelor guvernării şi liderilor acestora.

De la grădiniţă la şcoală, de la clinică la spital, de la Primărie la Guvern, de la Poliţie la Judecată — peste tot conduce corupţia. Nu există un domeniu în Republica Moldova, în care să nu domine corupţia.

Nivelul înalt al corupţiei, ce plasează Moldova în primele ţări ale lumii, reprezintă rezultatul activităţii partidelor aflate la guvernare, iar aşa zisa reformă judecătorească reprezintă o nouă modalitate de distribuire a locurilor pentru administrarea corupţiei în ţară. Centrul Naţional Anticorupţie, Centrul Naţional de Integritate, dar şi Procuratura şi Instanţele de Judecată sunt transformate în străjerii corupţiei şi instituţii prin intermediul cărora se asigură buna funcţionare a acestui fenomen.

Înţelegerile tacite dintre liderii din umbră ai guvernării Filat — Plahotniuc, precum şi conţinutul tranzacţiilor de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, vinderea acţiunilor statului din Banca de Economii, scoaterea la privatizare a întreprinderilor profitabile, licitaţiile privind reparaţia drumurilor, procurărilor de medicamente etc. şi nu în ultimul rînd distribuirea granturilor şi ajutoarelor umanitare, demonstrează prietenia corupţiei cu actuala guvernare.

Doar excluderea acestor “doi prieteni” — Corupţia şi Guvernarea formată din PLDM, PDM şi PL — din societatea moldovenească, poate readuce funcţionarea instituţiilor statului în conformitate cu legea şi cetăţenilor o viaţă corectă.

De fiecare depinde existenţa şi dezvoltarea corupţiei ori nimicirea acesteia. Să începem cu cei ce au adus-o, au dezvoltat-o şi o au ca o normă. Să-i excludem de la guvernare.

Sursa: www.psdm.md

PSD: Cerem demisia judecătorilor Curţii Constituţionale Republica Moldova a pierdut enorm în faţa respectării Drepturilor Omului