Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

CCA trebuie să identifice un tarif unic pentru prestatorii de servicii televizate

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 ianuarie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a adresat un demers către Consiliul Coordonator al Audiovizualului prin care a atenţionat privind riscurile care ameninţă grav instituţiile mass-media, unde libertatea presei este monopolizată de către persoane cointeresate în dominarea acestui segment, chiar şi dacă este cunoscut bine faptul că deja deţin o bună parte din posturi TV dar şi o agenţie publicitară monopolistă pe piaţa din Republica Moldova.

Potrivit social-democraţilor, CCA trebuie să conlucreze cu instituţiile abilitate tocmai pentru a identifica un tarif unic, drept o măsură urgentă pentru companiile care activează în domeniul transmisiunilor posturilor de televiziune şi prestează serviciile respective. Aceasta va permite evitarea monopolizării segmentului, dar şi stimularea unei concurenţe loiale pe piaţa mass-media.

Social-democraţii consideră că CCA trebuie să încurajeze posturile TV din RM să producă cît mai multe emisiuni autohtone, ceea ce le va permite să fie cu mult mai apreciaţi de către telespectatori fideli dar şi să concureze cu alte posturi TV atît din ţară cît şi din afară.

Sursa: www.psdm.md

PSD s-a adresat cu un demers către Consiliul Concurenţei PSD: Presa din Moldova activează în interesul UE şi SUA