Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Presa din Moldova activează în interesul UE şi SUA

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 ianuarie 2014
Partidul Social Democrat

Într-un demers adresat către Delegaţia UE la Chişinău şi Ambasada SUA în RM, Partidul Social Democrat a subliniat faptul că democraţia statului Moldovenesc este cu mult pe departe de principiile democrate. Aceasta din cauza, că instituţiile mass-media evită şi ignoră deschis să reflecte poziţia altor partide politice, cu excepţia celor aflate la guvernare. Mai mult ca atît, agenţiile de presă şi chiar posturile de televiziune manifestă un dezinteres faţă de iniţiative şi acţiunile desfăşurate, chiar dacă acestea vizează cetăţeanul de rînd.

“Ignorarea Partidului Social Democrat şi lipsirea de dreptul de a ne expune public, tocmai pentru ca cetăţenii să cunoască şi o altă viziune, denotă că principiile democratice din Republica Moldova, care cu vehemenţă au fost declarativ promovate de coaliţia de guvernare, nu a însemnat nimic altceva decît ardoarea actualei guvernări de a obţine controlul total al puterii în stat şi dominarea tuturor instrumentelor mediatice existente în ţară”, scrie în adresare.

Totodată, social-democraţii conştientizează faptul că prezintă un alt punct de vedere, inclusiv critici asupra acţiunilor nelegitime ale exponenţilor guvernării, însă aceasta nu ar trebui să fie un impediment pentru difuzare, în deosebi la postul naţional de televiziune “Moldova 1”, care este o instituţie media de stat şi care activează din bani publici.

Astfel, odată ce Moldova beneficiază de ajutorul şi suportul financiar din partea UE şi SUA pentru realizarea reformelor democratice, în special garantarea liberei exprimări a opiniei şi a pluralismului de idei, tot ce face cu aceşti bani este să satisfacă interesele actualei guvernări dar şi prezentarea publică a unor situaţii necorespunzătoare realităţii.

PSD nu va mai tolera o asemenea atitudine umilitoare şi consideră că presa reprezintă un instrument forte în educarea cetăţenilor, dar, din păcate, în Republica Moldova, aceasta este folosită de către actuala guvernare doar în interes personal.

“Partidul Social Democrat a fost încrezut că partenerii străini ai Republicii Moldova, în deosebi UE şi SUA, au venit cu intenţii nobile de a susţine procesul de dezvoltare a statului nostru, însă nu ne rămîne decît să constatăm, că aceştia au drept scop compromiterea unor lideri politici şi gestionarea din umbră a tuturor instituţiilor statului, astfel avînd drept scop uzurparea puterii unui stat democratic cu tot cu propriei ei cetăţeni”, se concluzionează în demers.

Sursa: www.psdm.md

CCA trebuie să identifice un tarif unic pentru prestatorii de servicii televizate PSD cere ca CEC să asigure tuturor cetăţenilor RM dreptul la vot şi în mod electronic