Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin se află într-o vizită oficială în China

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 februarie 2014
Partidul Social Democrat

Începînd de astăzi, Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin întreprinde o vizită oficială în Republica Populară Chineză unde va avea mai multe discuţii dar şi un schimb de opinii şi consultări cu oficialii chinezi.

Ţinem să menţionăm faptul că tocmai sistemul dezvoltării economice a Chinei este un model folosit în conceptul PSD şi anume transformarea Republicii Moldova în Zonă Economică Liberă între statele UE şi CSI.

În acelaşi timp, liderul social-democrat va pune în discuţie iniţiativa PSD de a nu mai acorda vot de încredere partidelor politice, dar de a reforma sistemul politic în RM şi de a transmite puterea poporului, fapt care va permite monitorizarea puterii statului dar şi a reprezentanţilor delegaţi.

Potrivit lui Şelin, China în cei 22 de ani a reuşit să obţină un nivel economic semnificativ paralel cu instituirea unor modele de corectitudine şi solidaritate, unde puterea poporului a prevalat tuturor sistemelor politice din lume. Victor Şelin consideră că tocmai un sistem similar ar putea fi preluat şi realizat în RM, experienţă care va accentua nu doar anumite elemente culturale a naţiunii noastre dar ne va relansa şi în plan geopolitic.

“PSD propune o schimbare radicală, unde fiecare membru a societăţii noastre va reprezenta statul, şi nu elitele politice, aşa cum este astăzi”, a concluzionat liderul social-democrat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

PSD solicită parlamentarilor de a publica rezultatele votării Dodon activează la comanda Coaliţiei de guvernare