Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Dodon activează la comanda Coaliţiei de guvernare

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 februarie 2014
Partidul Social Democrat

“Dodon activează la comanda lui Filat şi Plahotniuc”, aşa a comentat Secretarul general al Partidului Social Democrat Sergiu Coropceanu iniţiativa lui Igor Dodon de a organiza referendumuri locale privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Conform spuselor lui Coropceanu, doar un referendum republican şi rezultatele acestuia pot fi obligatorii pentru conducerea ţării. “Ceea ce face Dodon, este o profanare a ideii, iar prin asemenea acţiuni Dodon le oferă posibilitate guvernanţilor să aducă învinuiri susţinătorilor acestei idei şi să-i califice drept agramaţi şi provocatori”, a mai subliniat Coropceanu.

De asemenea, Coropceanu a mai menţionat, că dacă Dodon cu adevărat îşi dorea schimbarea vectorului politicii externe, acesta a avut ocazia să se includă în campania de colectare a semnăturilor în favoarea desfăşurării referendumului republican, ori cel puţin putea să se implice la susţinerea acestei iniţiative în Parlamentul Republicii Moldova.

“Înţelegînd că în toată această perioadă a declarat că Moldova nu poate fi membru al Uniunii Vamale, pentru că nu are hotare comune, şi oamenii nu au încredere în el, Dodon totuşi, îndeplinind sarcinile lui Plahottniuc şi Filat, continuă să se ocupe de provocări. Toate aceste acţiuni vin să le ofere posibilitate lui Filat şi Plahotniuc pentru a lansa lozincă «să ne apărăm viitorul european»”, a concluzionat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin se află într-o vizită oficială în China Liberalizarea regimului de vize — este salutabilă, dar colonizarea Moldovei de către UE este inacceptabilă