Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mărţişorul a unit Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 1 martie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi, Partidul Social Democrat a organizat o acţiune socială cu ocazia zilei de 1 Martie — Sosirea Primăverii.

Mărţişorul, simbol al primăverii, dar şi al Partidului Social Democrat, în acest an a ajuns să unească ambele maluri ale rîului Nistru. Pe podul de la Dubăsari, tineri din dreapta cît şi din stînga Nistrului au împletit un Mărţişor, tocmai pentru a continua tradiţia care ne defineşte ca naţiune şi pentru care dăruirea unui Mărţisor semnifică respectul şi buna credinţa faţă de cei apropiaţi.

“Este o dată specială, e primăvara şi de obicei speranţele sunt pline de emoţii pozitive. Tocmai de aceea ne-am propus ca împreună cu colegi din stînga Nistrului să ne amintim de aceleaşi poveşti auzite, despre aceleaşi poezii studiate, chiar şi unele jocuri de primăvara. Nu suntem diferiţi, suntem un neam cu tradiţii şi obiceiuri frumoase. Evident că dăruirea Mărţişorului a fost un dar tradiţional pe care l-am făcut şi astăzi cu drag pentru cei din stînga Nistrului drept cel mai de preţ şi valoros cadou în prima zi a lui martie”, a declarat Andrei Sudelea, membru organizaţiei de tineret PSD.

Secretarul general PSD, Sergiu Coropceanu, prezent şi el la acţiune, a salutat iniţiativa tinerilor de a realiza o acţiune de consolidare a tinerilor de pe ambele maluri, căci conflictul regional accentuează separarea acestui stat, iar tinerii au reuşit să depăşească egoismul actualilor guvernanţi, şi prin valorificarea unor tradiţii moldoveneşti au demonstrat că de fapt suntem acelaşi neam şi avem aceleaşi obiceiuri şi valori indiferent pe care mal al Nistrului nu am fi.

“Apreciez enorm intenţia tinerilor, mai mult ca atît, podul binecunoscut de la Dubăsari (Hidrocentrala), fiind un traseu des vizitat de locuitorii ambelor maluri a devenit astăzi şi un punct de interes comun, unde Mărţişorul simbolic va demonstra tuturor trecătorilor că acesta este simbolul naţional al Republicii Moldova, al neamului moldovenesc şi este patrimoniul important al culturii moldoveneşti”, a declarat Sergiu Coropceanu.

Partidul Social Democrat adresează cele mai sincere felicitări tuturor locuitorilor Republicii Moldova şi le doreşte o primăvară plină de împliniri dar şi căldură în familiile lor.

Mesaj de felicitare cu ocazia Sosirii Primăverii

Partidul Social Democrat vă adresează cele mai sincere felicitări cu ocazia sosirii Primăverii, dorindu-vă căldură şi bunăvoie în familiile voastre.

Această primăvară să vă aducă un mărţişor de sănătate, un ghiocel de noroc şi un soare strălucitor.

O primăvară plină de împliniri.

Sursa: www.psdm.md

Liberalizarea regimului de vize — este salutabilă, dar colonizarea Moldovei de către UE este inacceptabilă Depuneri de flori pe podul de la Dubăsari