Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Eduard Muşuc va deveni figurant în cauza penală privind coruperea politică a deputaţilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 martie 2014
Partidul Social Democrat

Deputatul comunist Eduard Muşuc va deveni figurant în cauza penală privind coruperea politică a deputaţilor.

Un demers în acest sens la Procuratura Anticorupţie a fost depus astăzi de către Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat, în urma interviului acordat de către Eduard Muşuc şi publicat în mass media din Republica Moldova prin care Muşuc confirmă că în perioada 2009–2010 a primit oferte directe din partea guvernării, precum şi prin persoane cunoscute de a părăsi fracţiunea PCRM în schimbul a sute de mii de euro. Sergiu Coropceanu a solicitat anexarea expunerilor deputatului Eduard Muşuc în calitate de probe la urmărirea penală pe faptul coruperii politice şi includerea dlui Eduard Muşuc în calitate de participant sau martor al infracţiunii.

Acest demers vine să completeze solicitarea depusă de către PSD la Procuratura generală în data de 18 februarie 2014 prin care PSD a solicitat pornirea unei cauze penale pe faptul coruperii deputaţilor, consilierilor raionali şi deputaţilor din Adunarea Populară a UTA Gagauz Yeri în perioada 2010–2014 cu atragerea la răspundere penală a tuturor participanţilor implicaţi în schemele de corupere politică.

“Coruperea politică, precum şi utilizarea puterii în interesul partidelor politice de la guvernare şi finanţatorilor acestora a întrecut orice măsură. Cetăţenii ţării trebuie să cunoască realitatea, iar persoanele, care utilizează puterea, pentru a-şi realiza interesele personale prin diferite scheme, inclusiv de corupere politică, trebuie atrase la răspundere”, a menţionat Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a concretizat că fiecare politician trebuie să răspundă de acţiunile şi declaraţiile sale.

“În momentul în care avem declaraţii însoţite de dovezi ale mai multor persoane, dintre care: ale lui Renato Usatîi cu privire la coruperea lui Igor Dodon de către Vlad Filat, declaraţiile lui Mihai Ghimpu cu privire la coruperea lui Ion Hadîrcă şi grupului său de către acelaşi Vlad Filat, declaraţiile Valentinei Stratan şi ale lui Iurie Chiorescu, confirmările lui Eduard Muşuc etc. există posibilitatea de verificare şi atragere la răspundere a celor implicaţi în asemenea tranzacţii. În cazul în care cei ce au făcut asemenea declaraţii se vor abţine sau eschiva de la prezentarea probelor şi dovezilor va constitui dovada acceptării şi implicării lor în asemenea scheme, iar declaraţiile sunt doar nişte emoţii. Dar, în asemenea situaţii vor trebui să răspundă pentru fals în declaraţii. Cetăţenii trebuie să le vadă faţa adevărată”, a mai adăugat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Depuneri de flori pe podul de la Dubăsari Pentru scumpele noastre, FEMEI!