Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Moldoveni, ucraineni, ruşi, găgăuzi, bulgari şi celelalte etnii formăm poporul moldovenesc. Să ne declarăm moldoveni la recensămînt

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 mai 2014 | 
Partidul Social Democrat

Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu a făcut un apel către reprezentanţii tuturor etniilor, care conveţuiesc pe teritoriul Republicii Moldova să se identifice în cadrul recensămîntului populaţiei drept moldoveni.

Sergiu Coropceanu menţionează că unioniştii români folosesc un şir de şiretlicuri pentru a ademeni cetăţenii Republicii Moldova ca aceştia să se declare români în cadrul recensămîntului. În particular, celor care deţin cetăţenia românească li se trimit scrisori prin care li se explică că împreună cu membrii familiei sunt obligaţi să se declare români. Cele mai “româneşti” localităţi se vor bucura de premii, iar astăzi a devenit cunoscută promisiunea că cei care vor indica la recensămînt că sunt români vor avea un avantaj la obţinerea cetăţeniei române.

Conform opiniei Secretarului general PSD, acţiunile unioniştilor şi campania de românizare a Moldovei începută şi coordonată de către Preşedintele României Trăian Băsescu şi slugile acestuia de pe teritoriul Republicii Moldova vin să aţîţe vrajba şi ura în societatea moldovenească şi să creeze premize ideologice de lichidare a statalităţii ţării noastre. În cadrul recensămîntului, scopul acestora este de a mări numărul persoanelor, care se vor declara români.

Pentru a arăta unitatea naţională, Sergiu Coropceanu a făcut un apel către toţi cei, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova: moldoveni, ucraineni, ruşi, găgăuzi, bulgari, precum şi celelalte etnii să se declare în cadrul recensămîntului MOLDOVENI şi că vorbesc LIMBA MOLDOVENEASCĂ.

“Acest exemplu consolidat trebuie să-i arate atît lui Băsescu, cît şi tuturor celor care îl slujesc pe teritoriul ţării noastre, că naţiunea şi poporul moldovenesc este unul unit, şi că dînşii niciodată nu vor putea distruge acest popor şi această ţară”, — a mai precizat Sergiu Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

PSD vă invită la Sărbătoarea Familiei Tatiana Niţa: Viitorul acestei ţări ţine de responsabilitatea tinerilor