Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD vă invită la Sărbătoarea Familiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 16 mai 2014
Partidul Social Democrat

Sîmbătă, 17 mai, Partidul Social Democrat invită toţi doritorii să ia parte la sărbătorirea Zilei Familiei.

Anterior, acţiunea a fost preconizată pentru data de 15 mai. Dar, aflînd că în ziua de 17 mai, mai multe organizaţii promotoare a relaţiilor sexuale netradiţionale vor organiza un marş privind sărbătorirea unui an de la aprobarea de către actuala guvernare a legii egalităţii şanselor, PSD a decis transferarea acţiunii pentru aceiaşi dată.

Vă invităm pe toţi la sărbătoare: cei, care şi-au întemeiat deja o familie şi cei, care intenţionează să se căsătorească. Veniţi cu copiii şi nepoţii, vom fi bucuroşi să vă avem alături!

Împreună ne vom expune dezacordul faţă de politicienii corupţi, care au acordat mai multe drepturi gheilor şi lesbienilor în raport cu perechile tradiţionale şi le vom arăta ce înseamnă valorile supreme ale familiei, dar nu cele pe care încearcă să ni le impună actuala guvernare.

La eveniment vor participa persoane politice, artişti, vor fi organizate concursuri cu cadouri şi premii. Totodată, fiecare doritor va avea la dispoziţie scena, pentru a putea transmite mesajul său.

Ziua Familiei va fi sărbătorită în scuarul Europei din Grădina Publică “Ştefan cel Mare” cu începere de la orele 11:00.

Victor Şelin: Doar politicile sociale vor garanta protejarea familiilor în Moldova

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei care este marcată la 15 mai, Preşedintele PSD Victor Şelin a participat în cadrul conferinţei tematice consacrate problemelor familiei moderne.

În cadrul conferinţei au fost abordate cele mai stringente probleme ale guvernării ce ţine de protecţia familiei, şi faptul că conducerea statului a ignorat totalmente Ziua Internaţională a Familiei.

Astfel, în opinia liderului social-democrat au fost expuse nevoile cu care se confruntă instituţia familiei în Republica Moldova dar şi au fost propuse mai multe soluţii, printre care politicile sociale, şi anume: restabilirea activităţii extracurriculare a centrelor de creaţie şi dezvoltare a copiilor, asigurarea şi accesul tuturor copiilor la odihnă în taberele de vară; organizarea trimestrială a vizitelor în Chişinău şi oferirea unui program cultural (teatru, cinematograf, muzee), dar şi vizitarea locurilor istorice pentru educarea în spirit patriotic.

Victor Şelin a precizat că pentru buna realizare a politicilor sociale este necesară şi implicarea organelor municipale de poliţie, care şi ei sunt în măsură să educe tînăra generaţie, dar şi să asigure protejarea copiilor la maxim.

“Un lucru este cert, astăzi trebuie să fie luate măsuri aspre pentru cei care distribuie materiale video pornografice, promovează drept stil — homosexualitatea, dar şi este nevoie de a introduce cenzura în mass media, în internet, tocmai pentru a nu permite minorilor să vadă actele de violenţă, şi tot felul de lucruri indecente”, a subliniat liderul PSD.

Totodată, Victor Şelin a declarat că este nevoie de a restabili şcolile care au fost închise dar şi de a crea instituţii care vor oferi instruiri profesionale şi studii medii tehnice, ceea ce va permite pregătirea tinerilor pentru viaţă matură.

În cadrul lucrărilor conferinţei, politicianul a atins şi problema copiilor orfani, astfel venind cu propunerea de a asigura copii din internate cu întreţinerea absolută. La fel pentru mamele singure este nevoie de a oferi o alocaţie lunară de 1500 de lei, acelaşi lucru fiind relevant şi pentru mamele care nu se pot angaja din cauza că au în grijă un copil invalid.

În final. Victor Şelin a concluzionat că statul este garantul familiei şi că tocmai instituţiile abilitate trebuie să asigure protecţia familiei dar şi să monitorizeze că şi copii beneficiază de grijă şi dragoste din partea celor dragi. “Este nevoie ca să redresăm situaţia şi doar atunci fiecare membru al familiei va savura din plin din căldura familiei sale”, a concluzionat liderul PSD Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

Familia — o valoare indispensabilă pentru Republica Moldova Moldoveni, ucraineni, ruşi, găgăuzi, bulgari şi celelalte etnii formăm poporul moldovenesc. Să ne declarăm moldoveni la recensămînt