Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Partidul Social Democrat presupune o înţelegere de cartel între companiile aviatice “Air Moldova” şi “S7 Airlines”

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 mai 2014
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat presupune existenţa unei înţelegeri de cartel între companiile aviatice “Air Moldova” şi “S7 Airlines”.

În acest sens, Partidul Social Democrat va sesiza Consiliul Concurenţei şi organele de urmărire penală cu privire la majorarea nejustificată a preţurilor la biletele de avion pe ruta Chişinău — Moscova şi Moscova — Chişinău. Aceste majorări au urmele unei înţelegeri de cartel între companiile aviatice “Air Moldova” şi “S7 Airlines”.

Presupunem că companiile aviatice au ajuns la o înţelegere comună de majorare a preţurilor ca urmare a accidentului din 20 mai 2014 şi frica oamenilor de a călători cu trenul, precum şi de situaţia tensionată şi riscurile de pe teritoriul Ucrainei.

Companiile au majorat nejustificat preţul biletelor de două ori. Dacă pînă nu demult preţul de bază a unui bilet în ambele părţi costa 190–220 Euro, acum acesta costă 450–500 Euro. Aceleaşi companii, aceleaşi nave, aceleaşi rute, dar preţurilor a crescut semnificativ.

Considerăm necesar de a verifica aceste majorări atît de Consiliul Concurenţei, cît şi pornirea unei anchete de către Procuratura generală, pentru că credem că aceste majorări sunt efectuate cu implicarea partidelor de la guvernare.

Totodată, vom solicita Consiliului Concurenţei, în caz de constatare ilegală a majorării preţurilor, să oblige companiile “Air Moldova” şi “S7 Airlines” să întoarcă oamenilor toate sumele încasate ilegal.

Sursa: www.psdm.md

Condoleanţe familiilor îndurerate Tatiana Niţa va vorbi despre cultura politică a femeilor din Moldova