Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Tatiana Niţa va vorbi despre cultura politică a femeilor din Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 mai 2014
Partidul Social Democrat

In perioada 27–29 mai, Tatiana Niţa membru al Consiliului National PSD va participa la conferinţa internaţionala “Vocea femeilor în societate şi influenţa politică”, în cadrul căreia vor fi discutate drepturile femeilor şi rolul acestora în viaţa politică. Conferinţa este organizată de către Gender and environment organisation şi se va desfăşura în Istanbul, Turcia.

În cadrul conferinţei, mai multe reprezentante a diferitor formaţiuni politice din lume vor prezenta rapoarte cu privire la aprecierea femeilor în politică de către statele lor de origine, precum şi vor conlucra împreuna la elaborarea unui ghid cu sfaturi şi recomandări pentru viitoarele candidate şi femei lider.

Se preconizează că în urma lucrărilor conferinţei, care este la a II ediţie, toate participantele vor organiza seminare şi instruiri similare în organizaţiile lor, pentru a putea sensibiliza dar şi de a atrage cît mai multe femei în procesul de guvernare, fapt care va spori calitatea vieţii dar şi soluţionarea problemelor sociale.

Tatiana Niţa va avea un discurs privind statutul şi cultura politică a femeilor din Republica Moldova şi stereotipurile formate în ani, care reprezintă o barieră pentru femeile active de a se implica in politică.

Sursa: www.psdm.md

Partidul Social Democrat presupune o înţelegere de cartel între companiile aviatice “Air Moldova” şi “S7 Airlines” Perspectiva federalizării Republicii Moldova