Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Timofti implicat într-o nouă schemă a guvernării

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 mai 2014
Partidul Social Democrat

Nicolae Timofti rămîne a fi persoana dirijată şi controlată de către actuala guvernare. După instalarea acestuia în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova cu încălcarea legislaţiei în vigoare, aceste ilegalităţi fiind acceptate de însăşi Timofti, ulterior fiind implicat într-un şir de scheme ale tandemului Plahotniuc — Filat, iată că acum acesta este implicată într-o nouă schemă de stoarcere de bani de la cetăţenii Republicii Moldova. Această viziune a fost relatată de către Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD.

“Participarea lui Nicolae Timofti, de pe funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova într-un spot publicitar prin care se adresează către cetăţeni ca aceştia să contribuie financiar la îmbunătăţirea unei instituţii medicale mai mult seamănă la o batjocură faţă de cetăţeni. Nicolae Timofti este principalul responsabil de activitatea Guvernului, cel puţin pentru faptul că anume el a propus candidatura primului ministru, iar principala obligaţiune a statului, conform normelor constituţionale, constă în asigurarea fiecărei persoane cu un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea, lui şi familiei lui, cuprinzînd hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare.

Este ridicol să te adresezi către cetăţeni solicitînd bani, cînd aceştia, mai mult de jumătate, trăiesc sub minimul de existenţă, iar peste un milion sunt peste hotare în căutarea unui loc de lucru. Doar în cazul în care guvernarea va asigura toate aceste condiţii cetăţenilor săi, conducerea statului ar avea dreptul moral să intervină cu asemenea mesaje”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Secretarul general PSD a menţionat faptul, că domeniul medical, pentru care Timofti solicită bani de la cetăţeni, a devenit domeniul prioritar de excrocherie a banilor publici de către actuala guvernare. Conform lui Coropceanu, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a devenit o unealtă intermediară de acumulare, dirijare şi furt de bani. Banii pentru întreţinere sunt distribuiţi către instituţiile medicale conform apartenenţei şi slujirii politice, iar despre investiţii capitale nici vorbă. În timp ce miliarde de lei sunt acumulaţi de la cetăţeni, fie sub formă de plăţi lunare la asigurarea medicală, fie o singură sumă la procurarea poliţei de asigurare medicală, investiţii în reparaţii şi dezvoltare a infrastructurii sau achiziţii de aparataj medical nou nu sunt.

“Pînă nu demult, grupările Filat — Plahotniuc storceau bani prin reprezentanţii partidelor sale, acum în aceste scheme este implicat şi Timofti. În aşa fel se încearcă o acoperire a adevăraţilor autori ai acestei scheme. De fapt, Timofti întoarce datoriile”, — a concluzionat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Perspectiva federalizării Republicii Moldova Sergiu Coropceanu: Gazoductul “Iaşi-Ungheni” — va transporta acelaşi gaz rusesc