Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Gazoductul “Iaşi-Ungheni” — va transporta acelaşi gaz rusesc

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 mai 2014 | 
Partidul Social Democrat

Construirea gazoductului “Iaşi-Ungheni”, cu prelungirea pînă la Străşeni, este o simplă schemă de a face bani pe seama cetăţenilor Republicii Moldova, pentru că prin această conductă va veni acelaşi gaz rusesc, doar că la preţ mult mai mare.

Despre aceasta a relatat Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD în cadrul unei conferinţe de presă.

“Diversificarea infrastructurii de achiziţie a energiei electrice şi a gazelor naturale pentru Republica Moldova, precum şi a furnizorilor de aceste produse este strict necesară, doar că aceasta trebuie să se realizeze în interesul cetăţenilor ţării şi nu sub aspect politic”, — a declarat Secretarul general PSD.

Sergiu Coropceanu a menţionat şi faptul că în cazul energiei electrice, Guvernarea, folosindu-se de situaţia că prestarea acestor servicii constituie monopol pe piaţă, semnează contracte de achiziţie cu companiile care le convin şi cu care se pot înţelege de o recompensă în interesele sale. Despre aceste iregularităţi PSD a sesizat, de nenumărate ori, organele de control ale Republicii Moldova, inclusiv şi Consiliul Concurenţei, dar, din cauză că acestea sunt în subordonarea partidelor de la guvernare, nu a urmat nici o acţiune.

De asemenea, Coropceanu a declarat că aceiaşi situaţie se doreşte să se realizeze şi în domeniul gazelor naturale. “Uniunea Europeană, dar în special România nu are gaze naturale îndeajuns ca să vîndâ şi Republicii Moldova. Gazul produs în România acoperă mai puţin de jumătate din necesităţile interne. Restul necesităţilor este acoperit din gazele importate din Federaţia Rusă. Este naiv să credem că România ne va vinde gaz mai ieftin de cît preţul de cumpărare de la Federaţia Rusă. În plus mai e nevoie şi de un acord în acest sens”, — a menţionat Secretarul general PSD.

“De fapt proiectul guvernului de a construi gazoductul «Iaşi-Ungheni» este o simplă schemă de a face bani pe seama cetăţenilor Republicii Moldova, pentru că prin această conductă va veni acelaşi gaz rusesc, doar că la preţ mult mai mare. Diversificarea furnizorilor de gaze naturale în proiectul actualei guvernări înseamnă să ne vîndă acelaşi gaz, doar că printr-o altă conductă şi la un preţ mai mare”, — a mai adăugat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Timofti implicat într-o nouă schemă a guvernării Sergiu Coropceanu: Banii publici sînt cheltuiţi pentru a asigura paza corupţionerilor