Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Hoţul strigă: prindeţi hoţul!

|versiune pentru tipar||
PSD / 30 mai 2014 | 
Partidul Social Democrat

“Hoţul strigă: prindeţi hoţul!”, aşa a comentat Sergiu Coropceanu, declaraţiile fostului Prim-ministru Vlad Filat, demis pentru fapte de corupţie de partenerii săi de coaliţie, privind necesitatea aprobării unei legi pentru a oferi societăţii datele despre adevăraţii acţionari ai băncilor.

Conform lui Coropceanu, această lege trebuia aprobată încă acum 3–4 ani în urmă, cînd s-a început reforma în sistemul bancar.

“Dacă guvernarea Filat de la acea perioadă într-adevăr îşi dorea o transparenţă în acest domeniu o putea face cu uşurinţă. După ce mai multe pachete importante de acţiuni de la mai multe bănci comerciale au fost vîndute de 3–4 ori, după ce guvernul a cedat Banca de Economii — unica instituţie bancară a statului, prin care Guvernul putea garanta stabilitate financiară cetăţenilor, Filat doreşte să se poziţioneze ca un apărător şi persoană grijulie.

Cetăţenii nu trebuie să se dea influenţaţi de declaraţiile lui Filat, pentru că tocmai Filat este principalul vinovat de tot ceia ce s-a întîmplat în sistemul bancar.

Ce nu ar spune Filat, trebuie să ţinem minte, că anume el a deţinut funcţia de Prim-ministru, iar colegul său de partid Victor Bodiu fiind în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, ambii au acceptat implementarea schemei de furt a pachetului de acţiuni de la stat, iar ulterior au acceptat şi vînzarea acestuia de cîteva ori altor persoane, pentru a pierde urma”, — a declarat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Guvernarea imită acţiuni de protest De Ziua Copiilor, PSD a susţinut şi a apreciat copiii talentaţi