Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Moldova are nevoie de un război ideologic

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin consideră că de fiecare cetăţean depinde victoria în cadrul alegerilor parlamentare din acest an.

“Majoritatea cetăţenilor nu sunt mulţumiţi de activitatea coaliţiei de guvernare, dar în acelaşi timp nu doresc ca la conducere să revină Voronin, care pentru satisfacerea propriilor interese s-a dezis de principiile politice ale formaţiunii. Poporul Moldovei este în aşteptarea unei schimbări, însă elitele politice nu vor permite aceasta, dat fiind faptul că sunt la cheremul UE şi SUA”, — a declarat liderul social-democraţilor.

Potrivit lui Şelin, Moldova are nevoie de un război ideologic.

“Trebuie să spunem adevărul despre politicieni, să discutăm despre noile idei de dezvoltare a ţării noastre. Războiul ideologic trebuie să înceapă prin reţelele internet — cu comentarii pe site-uri, în reţelele de socializare, bloguri. Apoi este nevoie de a le explica celor apropiaţi, vecinilor, colegilor din diferite instituţii, dar şi celor care nu au conexiune internet, tocmai ca toţi cetăţenii să ia o decizie corectă privind viitorul Republicii Moldova”, a precizat Victor Şelin.

Pentru a nu permite falsificarea alegerilor este nevoie de constituit comitete ale reprezentanţilor poporului la nivelul fiecărei primării

Din frică că vor pierde puterea, partidele din Coaliţia de guvernare inventează mai multe scheme, care le-ar asigura victoria în următoarele alegeri parlamentare. Această opinie a fost expusă de către Preşedintele PSD Victor Şelin.

În opinia dlui Şelin, partidele de la guvernare intenţionat au efectuat modificări la Codul Electoral astfel în cît toate mandatele obţinute cu voturile partidelor care nu vor accede în Parlament să fie distribuite în măsură egală celor ce vor accede, indiferent de procentul acumulat. Acum guvernarea speră că în viitorul Parlament numărul partidelor din Coaliţie, precum unele partide extraparlamentare care o slujeşte va fi mai mare în raport cu adevăratele partide de opoziţie şi distribuirea mandatelor le-ar asigura o victorie.

“Drept variantă de opunere la aceste scheme este constituirea comitetelor reprezentanţilor poporului la nivelul fiecărei primării. Aceste persoane vor trebui să urmărească întreg procesul electoral, pentru a nu permite falsificări şi venirea la putere a persoanelor, care se expun împotriva poporului moldovenesc şi statalităţii moldoveneşti”, — a declarat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

De Ziua Copiilor, PSD a susţinut şi a apreciat copiii talentaţi Victor Şelin: Moldova trebuie să adere la Uniunea Economica Euroasiatică