Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Asigurarea cu minimul de existenţă a cetăţenilor trebuie să stea la baza aprobării bugetului de stat

|versiune pentru tipar||
PSD / 11 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor Republicii Moldova poate fi asigurată în cîteva clipe. Pentru această este necesar doar de aprobarea unei singure legi — Legea privind asigurarea minimului de existenţă.

Despre aceasta a declarat Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu.

“Aprobarea Legii privind asigurarea minimului de existenţă va garanta fiecărui cetăţean că statul îşi va îndeplini obligaţiunea de bază stipulată în art. 47 din Constituţie prin care este obligat să ia măsuri ca orice om să aibă un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea, lui şi familiei lui, cuprinzînd hrana, îmbrăcăminte, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare. Faptul că pe parcursul a 22 de ani, nici un partid politic, care a avut reprezentare în Parlament, nu a venit cu iniţiativă şi nu şi-a asumat responsabilitatea de a asigura cetăţenii ţării cu minimul necesar demonstrează că aceste partide au fost preocupate doar de interesele personale, iar oamenii au fost folosiţi doar pentru participarea la vot”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

În opinia Secretarului general PSD, prevederile Legii privind asigurarea cu minimul de existenţă trebuie să stea la baza elaborării şi aprobării Bugetului de stat pentru fiecare an. Doar după ce statul va asigura cu minimul de existenţă fiecare cetăţean, va avea dreptul să direcţioneze banii publici în alte domenii. “Anual, Guvernul cheltuie sute de milioane de lei în proiecte artificiale, care nu aduc nici un impact dezvoltării ţării, iar peste un milion de cetăţeni continuă să trăiască sub minimul de existenţă, cu pensii sau alocaţii de cîteva sute de lei. O persoană nu poate supravieţui cu o pensie de 700 de lei sau cu o pensie de invaliditate de 120 de lei în timp ce pentru supravieţuire este nevoie de cel puţin 1500 de lei”, — a mai adăugat Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a menţionat că grija faţă de oameni a fost, este şi va fi prioritatea Partidului Social Democrat, iar Legea privind asigurarea cu minimul de existenţă va fi una dintre primele, pe care le va propune spre aprobare PSD în viitorul Parlament.

Sursa: www.psdm.md

PSD a adresat demersuri Parlamentului şi Primăriei capitalei cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii PSD a adresat felicitări Preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin şi poporului rus cu ocazia Zilei Rusiei