Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Noi provocări din partea Procuraturii în adresa lui Sergiu Coropceanu

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 iunie 2014
Partidul Social Democrat

După mai bine de doi ani, după multiple adresări către Departamentul de Urmărire Penală din cadrul MAI, abia astăzi Procurorul din cadrul Procuraturii Generale Lucreţia Zaharia a dispus returnarea broşurilor “Manifestul homosexualilor: acum şi în Moldova”, confiscate odată cu punerea sub învinuire penală a Secretarului general PSD Sergiu Coropceanu, pentru lupta acestuia împotriva promovării homosexualităţii în Republica Moldova.

Sergiu Coropceanu consideră, că tărăgănarea timpului a fost din cauză că atît Procuratură cît şi Departamentul de Urmărire Penală au aşteptat ca guvernarea să primească întreg pachetul de acte, pentru a legaliza homosexualitatea în Republica Moldova şi pentru ai sancţiona pe cei, care se opun acestui fenomen şi promovează valorile familiei formate dintr-un bărbat şi o femeie.

“Faptul că lupta împotriva homosexualităţii este ridicată la nivel de înjosirea demnităţii naţionale, aşa cum mi-au înaintat învinuirea ofiţerul de urmărire penală Andrei Ciubotaru cu acordul Procurorului Lucreţia Zaharia, demonstrează dependenţa acestora de sistemul corupt, oligarhic şi mafiotic existent în ţară, pentru că în nici o ţară din lume asemenea învinuiri nu pot fi aduse. Deşi autorităţile au aprobat modificări la codurile administrativ şi penal pentru ai sancţiona pe cei ce luptă împotriva homosexualităţii, acest lucru nu mă va opri. Voi face tot posibilul de a dezrădăcina această boală din ţara noastră. Copiii şi urmaşii noştri trebuie să crească şi să se dezvolte conform normalităţii, aşa cum am trăit noi şi aşa cum au trăit strămoşii noştri”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

În acelaşi timp, Sergiu Coropceanu este de părerea, că broşurile au fost eliberate anume acum, înainte de începerea campaniei electorale, pentru ca autorităţile au pregătit anumite provocări pentru a reţine sub diferite pretexte liderii opoziţiei.

Sursa: www.psdm.md

PSD a adresat felicitări Preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin şi poporului rus cu ocazia Zilei Rusiei Guvernarea întreprinde măsuri pentru a destabiliza situaţia din ţară