Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Leancă va comite o infracţiune odată cu semnarea acordului cu UE

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 iunie 2014
Partidul Social Democrat

La 27 iunie 2014, Prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă va semna Acordul de Asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Potrivit lui Victor Şelin, Leancă nu are împuternicirea de a semna acest document, dat fiind faptul că unele norme ale sale vin în contradicţie cu legislaţia Republicii Moldova.

“Atunci când se ajunge la astfel de circumstanţe, este necesar să se desfăşoare referendumul legislativ şi de a obţine împuternicirea conform deciziei poporului de a semna acest acord. Prim-ministru Leancă va comite o infracţiune în cazul în care va semna acest document. Prin semnătura sa va intra în acţiune o serie de prevederi ale acordului fără ratificarea de către parlamentele UE, iar aceasta, de asemenea, este o încălcare a legii.

Semnarea acordului va duce la pierderi financiare pentru bugetul de stat, şi odată cu intrarea în vigoare a acordului, precum şi prin distanţarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi ţările CSI, care cu siguranţă o să se întâmple, economia statului va avea de suferit”, — a declarat preşedintele Partidului Social Democrat.

Potrivit acestuia, PSD va adresa o notificare oficială Prim-ministrului Leancă “ca el să nu spună mai tîrziu că nu a fost avertizat cu privire la consecinţele semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.”

Sursa: www.psdm.md

Ziua Istoricului în Republica Moldova trasează noi dispute printre istorici Victor Şelin: Moldova va prieteni cu România numai dacă Băsescu va sta la închisoare