Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Moldova va prieteni cu România numai dacă Băsescu va sta la închisoare

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Fratele Preşedintelui României Traian, Mircea, este pus sub arest preventiv în cazul de abuz de putere de influenţă pentru obţinerea de beneficii.

După cum relatează presa, Mircea Băsescu a promis, contra unei sume mari de bani, să obţină prin intermediul şefului statului eliberarea din închisoare a lui Sandu Anghel, un nelegiuitor autoritar.

Liderul Partidului Social Democrat din România Victor Ponta, care deţine şi funcţia de Prim-ministru a declarat că Băsescu ar trebui să demisioneze imediat.

O părere similară o are şi Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin, care a remarcat că odată ce şeful statului român este implicat în mai mute scheme de corupţie, acesta îşi mai permite să înveţe cetăţenii moldoveni cum să trăiască.

“Basescu ne spune că România trebuie luată drept exemplu de către noi. Dar, o Românie implicată în acte corupţie, o Românie ce a redus cu un sfert suma pensiei lunare, o Românie, care a lăsat mai mult de 400.000 de persoane fără un loc de muncă nu poate fi un exemplu pentru Doar o Românie, care îl va condamna pe Traian Băsescu; doar o Românie, care va recunoaşte frontiera de stat cu Republica Moldova şi va semna în acest sens un acord respectiv, precum şi va semna acordul de prietenie şi bună-vecinătate cu Republica Moldova; doar o Românie, care nu va accepta dizlocarea pe teritoriul său a bazelor militare americane — aceasta va fi România, stat pe care îl vom respecta, şi cu care vom construi şi vom dezvolta un parteneriat durabil”, — a declarat Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Leancă va comite o infracţiune odată cu semnarea acordului cu UE Sergiu Coropceanu: Sunteţi bineveniţi în familia social-democrată